Ai Veivei un Džoanai Baezai piešķir cilvēktiesību balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikāņu folkmūzikas dziedātājai Džoanai Baezai un ķīniešu māksliniekam Ai Veivei piešķirta cilvēktiesību organizācijas «Amnesty International» balva par «izcilu līderību cīņā par cilvēktiesībām visas dzīves laikā». Organizācija paziņoja, ka Ai un Baeza ieguvuši Sirdsapziņas vēstneša apbalvojumu. Ar to tiek godinātas «neatkārtojamas personības, kas izmantojušas savus talantus, lai iedvesmotu daudzus citus uztvert netaisnību personīgi».

«Džoana Baeza un Ai Veivei ir pelnījuši saņemt balvu, jo viņi ir iedvesmas avoti tūkstošiem cilvēktiesību aktīvistu no Āzijas līdz ASV un citām pasaules vietām,» sacīja «Amnesty International» ģenerālsekretārs Salils Šetijs.

Organizācija uzsvēra Baezas lomu ASV cilvēktiesību aizstāvju kustībā. Viņa piedalījusies kampaņās pret nāvessodu, kā arī atbalstījusi pacifismu un homoseksuāļu tiesības.

«Priecājos būt daļa no tā un lepojos ar apbalvojumu,»

sacīja mūzikas veterāne.

Savukārt Ai ir kritizējis Ķīnā pie varas esošos komunistus. Viņš godināts par «aktivitātēm un darbiem, kuros bieži aizskarti jutīgi temati, par kuriem Ķīnas valdība labāk nerunātu».

«Savos darbos Ai Veivei atgādina, ka jāaizstāv ikviena indivīda tiesības izpausties - ne tikai sabiedrības, bet arī mākslas un cilvēcības dēļ,» teica Šetijs.

«Amnesty International» balvu pasniegšana norisināsies 21.maijā Berlīnē. Ceremonijā ar runu uzstāsies amerikāņu dziedātāja Petija Smita.

Maz ticams, ka Ai ieradīsies uz apbalvošanu, jo viņam aizliegts izbraukt no Pekinas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu