Kas tad tas? Aktierim Gintam Grāvelim traumēts plecs, bet Ģirts Ķesteris klibo (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto Gunars Janaitis un Janis Deinats, Fotocentrs

Šī nedēļa Dailes teātrī ir īpaši ražīga - divas pirmizrādes. Režisores Lauras Grozas-Ķiberes režisētā Deivida Henrija Hvanga austrumnieciskā drāma «M.Butterfly» un režisora Paula Timrota veidotā jautrā izrāde «Prezentācija», kas attēlo mūsdienu reālās dzīves notikumus.

Un kas pēkšņi noticis, kāpēc izrādes «M.Butterfly» aktieris Ģirts Ķesteris pirmizrādes priekšvakarā sācis klibot, bet pirmizrādes «Prezentācija» priekšvakarā kreiso plecu traumējis aktieris Gints Grāvelis?

Izrādes «Prezentācija» laikā pat nepateiksi, ka pirms ģenerālmēģinājuma aktieris Gints Grāvelis nopietni savainojies. Aktiera atveidotajam kolorītajam personāžam pat piedien šāds vizuālais tēls.

Aktieris Gints Grāvelis teic, ka, celdams smagu priekšmetu, izsitis no vietas kreisā pleca locītavu. Protams, nekavējoties vērsies pēc palīdzības pie mediķiem. Gints atklāj, ka, par laimi, roku varēja savest kārtībā un tā nav ieģipsēta, bet tikai fiksēta. Tagad šādi vajadzēs staigāt trīs nedēļas. Protams, līdz ar to ierobežotas kustības.

Aktieris teic - labi, ka cietusi kreisā roka, jo ar labo roku viņš var veikt visas nepieciešamās darbības gan sadzīvē, gan uz skatuves. Savukārt izrādē «Prezentācija» aktiera atveidotajam kolorītajam personāžam pat stilistiski piestāv rokas apsējs. Par to Gints teic: «Šoreiz defektu esmu pārvērtis par efektu!»

Šajā situācijā Gints turpina arī strādāt. Jau nākamajā nedēļā viņam Dailes teātrī uz skatuves jāspēlē katru vakaru. Taču viņš ir apņēmības pilns, ka fiksētā roka netraucēs.

Savukārt aktieris Ģirts Ķesteris, kurš austrumnieciskajā drāmā «M.Butterfly» atveido Marku, pirmizrādes priekšvakarā traumējis kāju un pēdējos mēģinājumos pirms pirmizrādes uz skatuves spēlē klibodams.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu