Tas ir tas, kas notiek, - jaunas pašmāju dziesmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Tas ir tas, kas notiek! Neitrāls ieskats pašmāju jauno mūzikas apvienību aktivitātēs.

Deep Silence "Vai tā var būt"

Pašmāju grupa "Deep Silence" nodod klausītāju vērtējumam jaunu studijas ierakstu "Vai tā var būt", kuru savulaik pirms 17 gadiem sacerējis Ainars Virga (teksts - G.Račs). Kaverversijas izvēli grupa skaidro šādi: "Mūsu solists un basģitārists Kristaps Šēnbergs šo dziesmu izpildīja Violetā Liepājas kora sastāvā šovā "Koru kari 2" kā solists. Saprotot, ka cilvēkiem šī dziesma patīk, mēs iekļāvām to arī savā repertuārā."

Deep Silence
Deep Silence Foto: Publicitātes foto

Enduring Memories "Spēlējos ar vārdiem"

"Šo dziesmu obligāti gribu dzirdēt ieraksta formātā!" tā līdzīgi izteicies grupas "Gain Fast" menedžeris Raimonds Dunke, kad pirmo reizi dzirdēja "Enduring Memories" spēlējot šo dziesmu konkursā "Battle of the bands". Lūk, arī dziesmas studijas ieraksts!

Dziesmu ierakstījis "The Hobos" basģitārists Mārtiņš Burkēvics. Grupas sastāvā spēlē: Edgars Ezers – bungas, Normunds Ņērbulis – ritma ģitāra, Jānis Ancveirs – soloģitāra, Viesturs Meijers – bass; Guna Kaļķe – vokāls.

Enduring Memories (Guna Kaļķe)
Enduring Memories (Guna Kaļķe) Foto: Publicitātes foto

Karmafree "Give It To Me Raw"

Dueta "Karmafree" dalībnieki ir svaigēšanas piekritēji, tādēļ ar šo dziesmu viņi aicina lielākās pasaules pilsētas - Londonu, Parīzi, Ņujorku u.c kļūt dabai draudzīgākām. "Šī dziesma ir aicinājums atgriezties pie dabas, aicinājums pilsētām kļūt zaļākām un cilvēkiem - harmoniskākiem," dziesmas vēstījumu komentē grupas soliste Māra Dombrovska.

Grupas pirmsākumi meklējami Londonā, 2009. gada nogalē. Grupā ir tikai divi dalībnieki - vokāliste Māra un basģitārists Dmitrijs, bet ar divu loop station palīdzību mūziķi rada pilnas grupas skanējumu.

The Picture "Meitene ar stikliem"

LNT šova "OKartes skatuve" dalībnieka Naura Brikmaņa grupa "The Picture" laidusi klajā vienu no savām jaunākajām dziesmām "Meitene ar stikliem".

"Dziesma stāsta par kādu jaunu meiteni, kas vēlā un skumjā vakarā viena klejo pa pamestiem rūpnīcu rajoniem un ir nolēmusi atvadīties no dzīves, ko uzskata par neveiksmīgu un pasaulei nelietderīgu. Šī meitene vēl aizvien ir mīlestības caurvīta, izbauda katru skaņu, krāsu sev apkārt, un, dejojot pēdējo valsi ar pilnmēnesi, viņas pēdas nesaudzīgi atduras pret rūpnīcu sasistajiem logiem," vēsta grupas paziņojums.

Grupas sastāvu jau kopš skolas gadiem un grupas pirmsākumiem veido četri labākie draugi - Kaspars Eglītis (vokāls/ģitāra), Nauris Brikmanis (sitamie instrumenti), Miķelis Leināts (bass) un Jānis Brakmanis (ģitāra). Visu pastāvēšanas gadu laikā šis sastāvs nav mainījies. Šogad četrotnei piebiedrojies arī Gundars Caune (ģitāra/bekvokāls/taustiņi).

Deimoss "Lietus līst"

Pašmāju grupa "Deimoss" laidusi klajā savu pirmo videoklipu dziesmai "Lietus līst". Filmēšana notika divu dienu garumā Liepājā, dažādās skaistās un Liepājai raksturīgās vietās. Ar šo videoklipu grupa cer panākt plašāku atpazīstamību un piesaistīt lielāku fanu pulku, kā arī lai grupas vārds izskanētu skaļāk plašākai publikai.

Videoklipu filmēja Edgars Trankalis, un veidošanā dažādi palīdzēja grupas draugi un menedžere. Tuvākajā laikā grupa plāno ierakstīt vēl vienu dziesmu, kas, cerams, arī publikai patiks. Sekojiet grupas informācijai par tuvākajiem plāniem un koncertiem.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu