12.12.12. - «Astro’n’out» Māra: «Es domāju, ka būs auzas!» (21)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Grupa «Astro’n’out» sniegusi koncertu «maģiskajā» datumā par godu pozitīvo emociju palaišanai kosmosā – izveidots dzēriens ceļojumam virs mākoņiem. Māra Holšteine–Upmane teic, ka diena aizritējusi neparasti, bet tā gadoties ļoti bieži, savukārt kokteilis liek domāt, vai pašai nevajadzētu būt trakākai.

Maģisko datumu 12.12.12. īpašā gaisotnē sagaidīja arī grupa «Astro’n’out», sniedzot koncertu Rīgas centra kultūras bārā. Grupas soliste Māra Holšteine-Upmane stāsta, ka maģiskajā datumā īpašu atšķirību no citām dienām nejūt, jo jau ikdienā saskaras ar daudzām neparastām lietām: «Bija daudz situāciju, kuras negāja labi. Braucām pārbaudīt mūzikas aparatūras skaņu – attapāmies, ka nav līdzi klavierēm statīvs. Pēc tam secinājām, ka bundziniekam ir jāsteidzas uz citu spēlēšanu, un nezinājām, vai viņš vispār paspēs. Vēl nācās aizņemties vienu vadu. Tādas sīkas ķibeles, kuras liek bažīties, ka kaut kas varbūt nebūs.

Satiksme arī bija tāda, ka nevar saprast, vai vispār paspēsim. Es krāsojos taksī, un visu dienu bija sajūta, ka būs auzas.»

Par spīti ķibelēm un negaidītajiem pavērsieniem Māra apgalvo, ka viss ir izdevies: «Jāatzīst, ka galu galā viss vienmēr atrisinās, un varbūt tas tāpēc, ka tās ķibeles bija vienā laikā – cita pēc citas. Beigās viss bija labi. Viss bija pareizi. Varbūt ar to tas datums ir īpašs, jo bija situācijas, kad varēja sākt pārdzīvot, bet viss taču atrisinājās. Kopumā šī diena varbūt bija nepareiza, bet beigās viss atrisinājās labi.»

Māra iepriekš par maģisko datumu nebija daudz aizdomājusies: «Es īsti par to nebiju domājusi, bet man ir kaut kāda patikšana uz tiem divniekiem. Man patīk, ka ir otrais vai divdesmit otrais – tādi cipari un skaitļi. Mēs arī nejauši ielikām «Astro’n’out» albuma prezentāciju 22. datumā, bet es par to ļoti priecājos, jo man likās, ka viss būs kārtībā.

Grupas "Astro'n'out" menedžere Kristīne Kamarovska jaunā albuma "Lauvas" tematiskajā cepurē
Grupas "Astro'n'out" menedžere Kristīne Kamarovska jaunā albuma "Lauvas" tematiskajā cepurē Foto: Mārtiņš Otto

Dažas dienas pirms datuma 12.12.2012. debesīs tika palaists īpašs kokteilis

Kokteiļa veidošanā piedalījās arī Māra, un pirms «Astro’n’out» koncerta apmeklētājiem bija iespēja apskatīt, kā tika organizēts «Sapņu kokteiļa» lidojums un 293 kilometru tālais ceļš. Aktīvistu grupa palaisto kokteili meklējusi divas dienas un veiksmīgi atrada, izbrienot gan Latvijas, gan ārzemju purvus. «Man liekas nereāli forši, ka viena kultūras vide var kaut ko tādu izdomāt. Vairāk mums vajadzētu tādas radošas pieejas. Sākumā domāju, ka tas būs daudz vienkāršāk, bet tad sapratu, ka viss notiek pa īstam. Tā nav uzburta leģenda, bet reāli izdarīts darbs. Tiešām viņi brauca, meklēja, kāpa priedē?! Tas tik pozitīvi ietekmē, ka pasaulē vēl ir labajā ziņā trakie cilvēki. Mazliet liek padomāt par sevi - es neesmu pārlieku iekāpusi rutīnā? Vajag pamosties un sākt darīt kaut ko,» par lidojumu un tā prezentāciju stāsta Māra.

Kā kokteilis pārlidoja pāri Latvijai:

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu