Aktieri līdz rītam līksmo pirmizrādes ballītē (11)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Ceturtdienas vakarā pēc Zigmara Liepiņa operas «Parīzes Dievmātes katedrāle» pirmizrādes Latvijas Nacionālajā teātrī gan izrādes veidotāji, gan viņu viesi, par spīti nogurumam, ballītē līksmojās līdz pat rītausmai.

Kā jau ierasts, uzreiz pēc izrādes aktieri ar izrādes apmeklētājiem un kolēģiem tikās teātra Baltajā zālē, turklāt lielākā daļa mākslinieku joprojām bija izrādes grimā un kostīmos.

«Parīzes Dievmātes katedrāles» jauno skatuves versiju bija ieradusies novērtēt kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Rīgas domnieks Andris Ameriks un citi viesi. Pirmizrādi apmeklēja arī operas libreta autors Kaspars Dimiters kopā ar ģimeni - kundzi Līgu Annu Dimiteri un dēlu Stefanu.

Pirmizrādes ballīti apmeklēja arī savulaik populārais dziedātājs Dons jeb Artūrs Šingirejs. Viņš Latvijā ieradies, lai gatavotos komponista Zigmara Liepiņa šovasar paredzētajiem 60 gadu jubilejas koncertiem.

Savukārt pēc tam visi devās uz svinību turpinājumu, kas līdz pat rītausmai norisinājās teātra Aktieru zālē.

«Esam laimīgi!» taujāti par emocijām, atzina gan teātra direktors, gan izrādes režisore, gan aktieri, kuriem šovakar atkal būs jākāpj uz skatuves un jāizspēlē Esmeraldas un Kvazimodo smeldzīgais mīlas stāsts.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu