10 lietas par Eštonu Katčeru (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējā laikā visā pasaulē šim jaunajam puisim ir bijusi pievērsta liela uzmanība. Galvenokārt viņa un viņa draudzenes Demijas Mūras attiecību dēļ. Tomēr nevajadzētu piemirst, ka Eštons ir arī aktieris, nevis tikai Mūras pavadonis... Šomēnes uz Latvijas kinoekrāniem viņš redzams divās filmās – "Gandrīz kā mīlestība" un "Uzmini, kurš!".

1. Kristofers Eštons Katčers piedzima 1978. gada 7. februārī Kedarā Rapidsā, Aiovas štatā Lerija un Diānas Katčeru ģimenē. Piecas minūtes vēlāk pasaulē nāca arī viņa dvīņubrālis Maikls.

2. Kad Eštons bija 13 gadus vecs, viņa vecāki izšķīrās un vēlāk stājās jaunās laulībās, no kurām Eštonam vēl ir arī pusbrāļi. Tajā pašā laikā, kad izjuka vecāku savienība, Maiklam – Eštona dvīņubrālim – tika veikta ļoti sarežģīta sirds operācija.

3. Kad puisis bija kļuvis 15 gadus vecs, viņa mamma un viņas jaunais vīrs Marks kopā ar bērniem pārcēlās uz Homstedu (Aiovas štats) – mazu ciematiņu, kur dzīvoja tikai simt cilvēku.

4. 1996. gadā Eštons pabeidza mācības skolā un devās meklēt laimi pasaulē. Tolaik viņš aktīvi piedalījās un uzvarēja sporta sacensībās, tai skaitā arī cīņas mākslā. Tomēr viņam bija citi plāni, tādēļ vēlāk viņš izlēma, ka sports viņam nav vajadzīgs un pameta to. Pēc kāda laika viņš nospēlēja mazu lomiņu mūziklā "Raudošā princese un Zelta zoss". Viņam patika spēlēt uz skatuves, lai gan ar šo nodarbošanos viņš neko nenopelnīja. Taču šīs mācību stundas deva viņam iespēju sasniegt ko vairāk.

Savu aktiera karjeru viņš uzsāka ar televīzijas seriālu "70-to šovs", bet viņa pirmā kinoloma bija filmā "Drīz būs" (1999).

5. Tai laikā, kad viņš tikko bija teicis ardievas sportam, viņš iestājās Aiovas štata Universitātē, kur apguva bioķīmiju un bija arī brālības Delta biedrs. Lai apmaksātu mācības augstskolā, Eštons strādāja vietējā rūpnīcā.

6. Eštona izglītība koledžā beidzās, kad kādā bārā viņu pamanīja vietējās modeļu aģentūras darbinieks un piedāvāja jaunietim piedalīties konkursā. Viņš par šādu piedāvājumu bija ļoti pārsteigts, tomēr piekrita piedalīties, taču nekad nedomāja, ka uzvarēs. Pēc lieliskās uzvaras Eštons jau grasījās atsākt darbu rūpnīcā un mācīties tālāk, bet jau nākamās dienas rītā viņam zvanīja no Ņujorkas. Jaunā puiša priekšā pavērās slavenu apģērbu modelētāju biroju durvis. Ar viņu vēlējās strādāt gan Versače, gan Kelvins Kleins, gan Tomijs Hilfigers.

7. Drīz žurnālu modes lappusēs parādījās Eštona Katčera fotogrāfijas. Pēc tik straujas un negaidītas slavas puisis sāka draudzēties ar greznām meitenēm – modelēm un aktrisēm. Viņam bijušas romantiskas attiecības ar Dženjuariju Džonsu (modele un aktrise), Ešliju Skotu (Mis Playboy 2002). Filmas "Jaunlaulātie" uzņemšanas laukumā viņš iemīlējās gaišmatainajā aktrisē Britānijā Mērfijā.

Patlaban aktierim ir nopietnas attiecības ar 16 gadus vecāko, bijušo Brūsa Villisa sievu Demiju Mūru (Spoks, Striptīzs, Čārlija Eņģeļi: pilnu jaudu). Baumo, ka drīzumā pāris kļūs par vecākiem savam mazulim. Eštonam tas būs pirmais, bet kinozvaigznei Mūrai – ceturtais bērns.

8. Pasaules slavu kinojomā Katčers ieguva pēc jauniešu filmas "Kur ir mans autiņš, vecīt?" (2000).

9. Aktierim bieži pārmesta nemākulība aktiermākslā. Viņš vairākkārt ticis nominēts Zelta avenei (pretstats Oskara balvai) nominācijās Sliktākais aktieris par lomu filmās "Jaunlaulātie" un "Mana bosa meita", kā arī Sliktākais ekrāna pāris filmās "Jaunlaulātie" (kopā ar Britāniju Mērfiju) un "Mana bosa meita" (kopā ar Taru Reidu).

10. Eštons neieguva lomu filmā "Pērlhārbora", zaudējot aktierim Džošam Hārnetam.

Sagatavojusi Laura Blumberga

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu