Egila Levita kundze atklāj, kā iepazinusies ar vīru (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits un prezidenta kundze Andra Levita pēc ziedu nolikšanas pie pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa Rīgas Meža kapos.
Jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits un prezidenta kundze Andra Levita pēc ziedu nolikšanas pie pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes pieminekļa Rīgas Meža kapos. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts pirmā lēdija Andra Levite intervijā izdevumam "Ieva" pastāstīja, kā iepazinās ar Egilu Levitu un kā šo 28 laulības gadu laikā spēj saglabāt stipru laulību. 

Kā stāsta Andra, viņas un Egila Levita liktenīgā satikšanās notika Vācijā, Annabergā, Baltijas studentu mītnē. "Ar Egilu es iepazinos ļoti latviskos Jāņos. Izveidojām ģimeni, mums ir divi bērni. Bieži pārcēlāmies, bieži mainījām valstis. Egils bija priekšplānā, es biju aizmugurē," izdevumam stāsta Andra. 

Pāris mija gredzenus 1991. gadā. Uz jautājumu, kā viņiem izdevies saglabāt tik stipru laulību, Andra saka: "Man liekas, ar Egilu nekad nav garlaicīgi!"

Viņa piebilst: "Es domāju, ka katram vajag savu pasauli. Vajadzīga zināma intelektuāla neatkarība." 

Tāpat pārim ir kopīgas intereses, piemēram, došanās garās pastaigās. 

Atgādinām, ka Saeima 29. maijā Valsts prezidenta amatā ievēlēja Egilu Levitu. Atklātā balsošanā, balsojot ar vēlēšanu zīmēm, pirmajā vēlēšanu kārtā Levita kandidatūru atbalstīja 61, bet pret bija 32 deputāti. 

Savukārt 8. jūlijā prezidents deva svinīgo solījumu: "Es zvēru, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam. Es darīšu visu, kas stāvēs manos spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Es turēšu svētus un ievērošu Latvijas Satversmi un valsts likumus. Pret visiem es izturēšos taisni un savus pienākumus izpildīšu pēc labākās apziņas."

Foto: Andras Levites stils prezidenta inaugurācijas ceremonijā

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu