Par pašizolācijas neievērošanu Agate Muceniece Maskavā nonākusi policijas redzeslokā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/agataagata

Maskavas policija par pašizolācijas režīma pārkāpšanu vērsusies pie Krievijā dzīvojošās latviešu aktrises Agates Mucenieces. Par to viņa pavēstījusi vietnē "Instagram".

16. maijā aktrise devās skrējienā, taču pamanījusi, ka netālu no viņas dzīvesvietas notiek nelikumīga koku ciršana. Sašutumu par notiekošo pauduši arī citi rajona iedzīvotāji.

Pēc kāda laiciņa notikuma vietā ieradusies policija. Cilvēki lūguši likumsargus pievērst uzmanību koku ciršanai, taču policija visiem sanākušajiem sāka pārbaudīt caurlaides, atgādinot, ka ir spēkā pašizolācijas režīms un bez pamatota iemesla ir aizliegts atrasties uz ielas. Policists piegājis arī pie Agates. 

"Jūs neticēsiet, mani aizturēja policija. Man teica, ka es pārkāpju likumu. Jūs nevarat apstāties, runāt..." savus sekotājus informēja aktrise.

Pēc aktrises teiktā, konflikts ātri atrisinājies un policija Mucenieci atbrīvojusi, jo viņai bijusi elektroniskā caurlaide.

Mucenieces advokāts apstiprināja, ka aktrisei nav izrakstīts sods.

Līdz 16. maija rītam kopējais oficiālais ar Covid-19 saistīto inficēšanās gadījumu skaits Krievijā sasniedzis 272 043. Lielāks šis rādītājs pasaules valstu vidū ir tikai ASV.

Varasiestādes skaidro, ka nāves gadījumu skaits ir salīdzinoši neliels, jo Krievija ņēmusi vērā Rietumeiropā gūtās mācības, tā rīkojusies bez kavēšanās, izolējot ceļotājus un lielākām riskam pakļautos cilvēkus, izvērsusi vērienīgu kampaņu, lai veiktu testus un nodrošinātu inficēto karantīnu.

Tomēr kritiķi šaubās par oficiālo statistiku, uzskatot, ka varasiestādes neatklāj patieso nāves gadījumu skaitu, Covid-19 upuriem norādot citus nāves cēloņus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu