Kā Baiba Sipeniece-Gavare audzina savas meitas (47)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

TV un radio zvaigzne Baiba Sipeniece-Gavare TV3 15. jubilejas priekšvakarā sniegusi interviju sieviešu žurnālam «Ieva» par raidījuma «Saimnieks meklē sievu» jauno sezonu, par dzīvi, ģimeni un bērniem.

Baiba Sipeniece-Gavare, vadot «Saimnieks meklē sievu» raidījumus, izbraukājusi Latviju krustu šķērsu. «Kā tāds mazumtirdzniecības šoferis, kas zina katru bodi,» intervijā «Ievai» atklāj TV dīva.

Līdz ar raidījuma filmēšanu Baiba viesojusies ne vienā vien Latvijas lauku sētā un apskatījusies, kā cilvēki dzīvo. Viņa redzējusi gan koptas, gan nekoptas sētas, kur apkārt mētājas dzelži un durvis pat ir izgāzušās. TV seja uzskata, ka ne jau valsts vainīga, ka sēta aizaugusi, bet pie vainas cilvēku stulbums un slinkums. Taču ir arī sētas, kurās iebraucot sirds gavilē, jo pagalms kārtīgs, dobēs zied puķes, zāle ir nopļauta. Baiba novērojusi, ka ļaudis dzīvo pieticīgi, bet viss ir sakārtots un smuks. «Sakārto vidi ap sevi, tad arī galvā tev kaut kas sakārtosies,» teic Baiba.

TV zvaigzne atklāj, ka pati uzaugusi laukos Jaunpilī. Runājot par savu darba tikumu, viņa atklāj, ka, dzīvojot padomju laikā, darbs tika uzspiests ar varu. «Tomēr tagad izrādās, ka tas mūs ir norūdījis un mēs nebaidāmies no smaga darba. Nekas šai pasaulē nenotiek tāpat vien, acīmredzot bērnības pieredze sagatavoja turpmākai dzīvei, un man tā lieti noder.

Baibas Sipenieces-Gavares jaunākā meitiņa Hermīne, kas šoruden uzsāka mācības 1. klasē
Baibas Sipenieces-Gavares jaunākā meitiņa Hermīne, kas šoruden uzsāka mācības 1. klasē Foto: Santa Sergejeva

Man mazliet ir bail par jauno paaudzi, kas aug bez smagā lauku darba. Nezinu, kā sagatavot jauno paaudzi, savas meitas, kā ieskaidrot, ka dzīve nebūs baigi vienkāršā. Ka brīžam tā būs kā kaujas lauks, bet tajā nav nekā neiespējama,» intervijā atklāj Baiba, kura savā ģimenē audzina divas meitas - Grietu un Hermīni, kas šajā rudenī sāka skolas gaitas.

Baiba neslēpj, ka bieži vien savām meitām atklāti pasaka, ka ir nogurusi un nevar parunāt. Viņa atzīst, ka pret bērniem cenšas būt godīga. Viņa nevarētu uz pilnu slodzi būt mājās ar bērniem, jo Baibai ir tik daudz enerģijas, ka tās pietiek gan darbam, gan ģimenei. «Krīzes laikā ar mani var Ķeguma elektrostaciju darbināt,» viņa nosaka.

Sava ģimene un māja TV sejai ir svēta vieta, kur neviens svešs bez atļaujas nevar spert soli. Runājot par noieto dzīves posmu, Baiba atzīst, ka tas bijis viegls. «Man tiešām viss vienmēr ir viegli nācis. Jā, es gan esmu godīgi un no visas sirds strādājusi, lai viss būtu labi, bet principā durvis manā priekšā vērušās viegli. Ja seko savām vēlmēm, viss būs kārtībā!»

Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu