Šovakar «Arēnā «Rīga»» leģendārs roks

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Preses foto

Šovakar ar neaizmirstamu šovu «Roka leģendas» «Arēnā Rīga» pirmo reizi Latvijā uz vienas skatuves muzicēs vienas no spilgtākajām pasaules roka zvaigznēm – grupa «Foreigner» un ekstravagantais rokmūziķis Eliss Kūpers.

Grupa «Foreigner», kas decembrī Rīgā ieradīsies pirmo reizi, visā pasaulē kļuva pazīstama, pateicoties savām nepārspējamām roka balādēm. Grupas trīsdesmit gadu pastāvēšanas laikā ir radušās tādas dziesmas kā «I Want To Know What Love Is», «Waiting For A Girl Like You», «Cold As Ice» un daudzas citas.

Neordinārais Amerikas rokmūziķis E. Kūpers ar savu «šausmu šovu» «Brutal Planet» 2005. gadā uzstājās desmit tūkstošu lielas auditorijas priekšā kaimiņvalstī Igaunijā, Hāpsalā un ir labi atpazīstams Igaunijas rokmūzikas faniem, savukārt Latvijā Kūpers ieradīsies pirmo reizi.

Jaunais Kūpera šovs, ar kuru mūziķis apceļo pasauli, tiek saukts par «Psycho – Drama». Nosaukums vien liecina, ka arī jaunajā šovā būs sastopami gan šausminoši, gan interesanti skatuves elementi, kas varbūt pat nav tikuši izmantoti nekur iepriekš. Kā šoreiz roka leģenda gatavojas šokēt Latvijas skatītājus, plašākai sabiedrībai pagaidām paliek noslēpums.

Pirms trīsdesmit gadiem Ņujorkā dibinātajai grupai «Foreigner» muzikālā Olimpa sasniegšana bija mērķtiecīgs darbs. Jau pirmais grupas albums, kurā ir sastopams lieliskais hits «Cold As Ice», ASV tika pārdots vairāk nekā četru miljonu kopiju tirāžā. Par 1980. gadā iznākušā albuma hitu kļuva balāde «Waiting For A Girl Like You» un roka kompozīcija «Urgent». Nākamais grupas albums dāvināja pasaulei lielisku dziesmu ar nosaukumu «I Want To Know What Love Is», kas vēl joprojām tiek uzskatīts par visu laiku labāko roka balādi. Pēdējos gadus «Foreigner» aktīvi piedalās koncertu turnejās visā pasaulē, pavisam nesen noslēdzās viņu sadarbības tūre ar grupu «Def Leppard».

E. Kūpers līdzīgi kā Ozijs Ozborns ir viens no spilgtākajiem pārstāvjiem mūsdienu rokmūzikas vēsturē. Sākot savu ceļu uz atpazīstamību jau 70. gadu sākumā, Kūpers prata noteikt savu oriģinālo muzikālo stilu. Albumi «School"s Out» un «Billion Dollar Babies» padarīja viņu par slavenu mūziķi pasaules mērogā. 70. gadu beigās, pārāk aizraujoties ar alkoholu, veiksmīgā mūziķa karjerai gandrīz pienāca gals. Taču visiem par pārsteigumu 1989. gadā Kūpers atgriezās uz skatuves ar grandiozu albumu «Trash», kas palīdzēja atgūt zvaigznes statusu. Jāpiemin, ka tieši šajā albumā iekļautā dziesma «Poison» tiek uzskatīta par mākslinieka vizītkarti.

Pašlaik E. Kūpers aktīvi turpina savu muzikālo karjeru un tiek pozicionēts kā priekšzīmīgs ģimenes cilvēks un liels golfa piekritējs. Klajā nākuši viņa albumi «Brutal Planet» un «The Eyes of Alice Cooper». Drīz mūzikas veikalu plauktos parādīsies arī mākslinieka jaunākais ieraksts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu