Sākas festivāls «Bildes»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu mūzikas cienītājiem kā jau katru gadu tiek rīkots mūzikas un mākslas festivāls «Bildes», kas šogad norisināsies no 27. novembra līdz 8. decembrim.

Mūzikas un mākslas festivāls «Bildes» jau kopš 1985. gada apvieno Latvijas džeza, roka, folka un citu visdažādāko žanru un stilu mūziķus, iepazīstina klausītājus ar Latvijas mūzikas aktualitātēm un tieši festivālam sagatavotiem projektiem, rosina mūziķu jaunradi tēlotājmākslā un veicina mūziķu, mākslinieku, fotogrāfu un aktieru radošās pieredzes apmaiņu.

Tradicionāli notiek mūziķu mākslas darbu izstādes. Pēdējos gados tās bijušas tematiskas. Mūziķi apgleznojuši galda virsmas, šķīvjus, pudeles, kreklus, veidojuši instalācijas no datortehnikas elementiem, par objektu mākslinieciskās domas izpaušanai izmantojuši krēslus, spilvenus un segas, karotes, kā arī darinājuši brīnumainus pogu darbus. Šogad par godu festivāla 22 gadu jubilejai izstādei dots nosaukums «Čemodānu parāde», kas divas dienas no 6. līdz 8. decembrim būs skatāma Kongresu namā. Pēc tam, kā ierasts, izstāde apceļos arī citas Latvijas pilsētas.

Festivāla programma

Klubā «Četri balti krekli»

27. XI plkst. 19 folkkoncerts: Ieva Akuratere un Daiga Petkeviča, Arnis Miltiņš, Uldis Kākulis, Imants Daksis, Helēna Kozlova un Sniedze Prauliņa, Uldis Altens, Ziedonis Stutiņš, Uldis Ozols, Anta Eņģele un Ivars Hermanis, Silvija Silava, Agita Kaužēna, Elīna Līce, Haralds Sīmanis, Gundars Caune un Ivars Galiņš, «2tie», «The Prowling Cats», Anna Klēvere, Varis Vētra

28. XI plkst.19 džezs un blūzs: Ole Jonas Scorli no Dānijas, Ainars Pūpols & «blues», «Bite`s Blues Band», Ginta Žilinska «Boogie Woogie projekts», Mirta &«Hot Acoustics», Diāna Pīrāgs, Solvita Fjodorova, «Very Cool People», «Mitrohin» s Master Band"

29. XI plkst. 19 džezs un blūzs: «Keksi», «RM Band», «Dogs & Catfish», «D11 Blues Band», Aivars Hermanis & Co, «Blues Gang», «Harmony 4 Riga»

Rīgas Kongresu namā

6. XII plkst. 19 jaunās grupas kopprojektos ar «Bilžu» iepriekšējo gadu dalībniekiem «Bez mums jau nevar tik un tā!»: Aivo & Inga Bērziņa, «Bite`s Blues Band»& Niks Matvejevs, «Coming Soon»& Valdis Indrišonoks, «Disfunk», «Gaujarts»& Edgars Šubrovskis, «IVA»& Guntis Veits, Armands Alksnis, «Kā pazust pavisam»& Dace un Valts Pūces, «Man-Hu»& Deniss Paškēvičs, «Medo»& Normunds Rutulis, «MetaFora»& Mārtiņš Freimanis, Marija Migleniece un Olga Rajecka, «New Old»& Rolands Ūdris, «No Title»& Valdis Skujiņš, Raivis Krūms, «Ogres blūza brāļi»&«Dāmu pops», «PeR»& Dzintara Beitāna stīgu kvartets, «SiriuS»& Jana Čakste, «Soul E-Motion»& Viktors Lapčenoks, «The Lucky Gang»& Gvido Linga, «Wild"& Igo

7. XII plkst. 19 «Bildēs» sevi jau pieteikušās, ne tik jaunās grupas – koncertā «Viena dziesma manā mūžā...«: «Daylight», «Sigma», «The Briefing», «Hospitāļu iela», «Superhuman», «Suņa stunda», «Crowd», «Dream Team», «Fame», «ēnas», «Red Bee», «LMNH», «Tumors», Aisha, «StoneStep», «Relicseed»& Urbix, «Framest», «Logo», «Otra Puse», «Morning after».

8. XII plkst. 13 koncerts bērniem: «Dzeguzīte», «Podziņas», «Jūras akmentiņi», «Rīgas akmentiņi» un Līva Boitmane, «Rigonda» un Olga Pīrāgs, «Tu un es», Sandra Bula un Āris Ziemelis, Agita Kaužēna un Magdalēna Kuple, «Rondino» un Agnese Barone, «Knīpas un knauķi», «Jaunās zvaigznes» un Ilze Laila Purmaliete, Olgas Rajeckas studija, «Vējā», «Tev un man» un Igeta Gaiķe

8. XII plkst. 19 «Bilžu» veterānu koncerts «Visa dzīve mums viens ceļojums!»: «Dzelzs vilks», «K Remonts», «Putnu balle», «Linga», «re.publicē», «Dzidriņas megasistēma», «Mitrohin`s Master Band», «Pērkons» un Rolands Lappuķe, «Latvian Blues Band», Zane Dombrovska un brāļi Petrauski, Ufo ar grupu, «Autobuss debesīs» un Pauls Butkēvičs, Gundars Rullis, «KRUPA», Roberts Gobziņš, Christopher Ejugbo /Nigeria/, Nils Īle un «Afroambient», Rolando Pomo /Argentīna/ un draugi, «Mazie brāļi», «Dzeltenie pastnieki», «Liepājas brāļi».

Koncertu programmās iespējamas izmaiņas!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu