Dziedātāja Aminata stāsta, kāpēc «Supernovai» izvēlējusies Justu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Dziedātāja Aminata pagājušajā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā pārsteidza Eiropu un atgrieza Latviju ne tikai Eirovīzijas finālā, bet atnesa mums augsto, sesto, vietu. Šogad māksliniece uzrakstījusi dziesmu «Heartbeat», kuru uzticējusi izpildīt jaunajam dziedātājam Justam.

Aminata stāsta, ka nezina, kur radās iedvesma šāgada dziesmai. Pirms kāda laika dziesmas «skicīte» tika iedziedāta diktofonā un aizmirsta. Pēc pāris mēnešiem, no rīta pieceļoties, dziedātājai radās doma uzrakstīt dziesmu kādam citam izpildītājam, bet viņa vēl nezināja, kam.

«Apsēdos gultā un sāku rakstīt, pierakstīju, ko jutu. Uzrakstīju pirmo pantu, piedziedājumu un uzdevu sev jautājumu - kam tad es īsti rakstu šo dziesmu? Pati uzreiz arī spēju atbildēt - Justam. Neraugoties uz to, ka pirms tam viņu biju satikusi tikai vienu reizi un īsti pat nepazinu. Citus variantus pat neapsvēru,» atklāj Aminata.

Foto: facebook.com

Dziedātāja sev apkārt izvēlas cilvēkus, vadoties pēc enerģētikas. Ir daži ļoti izglītoti cilvēki, ar kuriem viņa vienkārši nespēj atrast kopīgu valodu, un ir tādi, ar kuriem, pārmijot pāris teikumu, top skaidrs – tas ir mans cilvēks. Tieši tā notika ar Justu.

«Otro pantu dziesmai rakstīju jau ar domu, ka to dziedās Justs. Tiklīdz dziesma bija pabeigta, nevilku laiku garumā, bet uzreiz viņam piezvanīju un piedāvāju to izpildīt. Man ļoti patīk Justa balss tembrs, tajā ir kaut kas īpašs, kaut kas atšķirīgs salīdzinājumā ar citiem dziedātājiem. Justs izstaro arī īpašu enerģiju, viņš ir ļoti talantīgs jauns mākslinieks,» savu izvēli skaidro Aminata.

Aminata atklāj, ka pati «Supernovā» nepiedalās atkārtoti kā solo māksliniece, jo tad priekšnesums būtu jāsagatavo vēl labāk nekā pirms gada, bet tam nepieciešama milzīga enerģija un ne tikai…

«Runājot atklāti, man nepatīk atgriezties, bet, ja jāatgriežas, tad tikai ar uzvaru. Varbūt kādreiz par to padomāšu, bet ne tagad,» noslēpumaini nosaka Aminata.

Par panākumu atslēgu Aminata uzskata darbu un neatlaidību. Jo vairāk strādā, jo labāks rezultāts, jo pārliecinātāks jūties par to, ko dari. Svarīga ir laba komanda, kas var parūpēties par lietām, kurās mākslinieks neorientējas. Tāpat ir skaidri un gaiši jāsaprot, ko vēlies panākt, un dedzīgi uz to jātiecas. Galvenais, lai dedzība nāk no sirds un ir patiesa, nevis izdomāta vēlme. Nedrīkst aizmirst emocionālās pasaules nozīmi.

«Ar Justu dziedam mēģinājumos, cenšos viņam izstāstīt visu, ko vien varu... Esmu nākusi arī uz horeogrāfijas nodarbībām, bijusi klāt studijas darbā, arī video filmēšanā. Lielu darbu dara «Imagine pictures», kas palīdz priekšnesuma tapšanā, kā arī tēla veidošanā, video filmēšanā un vispār visā! Tas ir tas, par ko runāju, - komanda ir ļoti svarīga. Liels paldies jāsaka producentam Kasparam Ansonam, kurš dziesmas tapšanā ieguldījis savu laiku un enerģiju. Mēs esam komanda, kas palīdz Justam, tā neesmu es viena pati. Tieši šie cilvēki bija man līdzās pagājušajā gadā, un rezultātā ieguvām sesto vietu,» stāsta Aminata.

Pašai dziedātājai gads iesācies ar patīkamu ziņu – sešām nominācijām «Zelta mikrofonā», kas ir ļoti patīkami un rosina papildu motivāciju strādāt vēl un vēl.

«Plāns šim gadam ir būt labākai nekā pagājušajā gadā. Plānoju arī ierakstīt albumu un jau oktobrī prezentēt jaunu koncertprogrammu. Šogad pabeigšu arī augstskolu un tikšu pie bakalaura grāda,» priecīgi saka Aminata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu