Rūdolfs Plēpis: «Cilvēks bez darba ir kā lops» (91)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3 publicitātes foto

Tautā iemīļotais aktieris Rūdolfs Plēpis uzskata, ka cilvēks bez darba ir kā lops, viņu par tādu pataisa naudas trūkums. Aktieris ir neizpratnē par bezdarbu Latvijā, jauniešu aizbraukšanu no valsts un to, kāpēc cilvēki, kam nav darba, atsakās strādāt par minimālo algu.

«Cilvēks bez darba ir kā lops, viņu par tādu pataisa, atņem gribu, viņu griež uz riņķi ap savu asi, kā vien ienāk prātā, un cilvēks priecājas par ikvienu santīmu,» nosaka Plēpis.

Plēpis zina, ka aizbraukšanu veicina darba trūkums, fakts, ka neviens neprot darīt parastu darbu.

«Liela daļa jauniešu ir izkrituši no skolām, nav kas strādā fizisku darbu, jo neviens jau negrib par minimālo algu pūlēties, labāk ir nedarīt neko un nesaņemt neko. Ar mazmeitu Mariju gāju pa ielu, viņa bija šokā, ieraugot, ka ir cilvēki, kas labo tramvaja sliedes. Pastāvējām, paskatījāmies, kā izskatās fizisks darbs, to jau drīz tikai filmās redzēt varēs,» tā Plēpis.

Aktieris ir šokēts, ka mūsdienās Latvijā ir vairāk dārgo automašīnu nekā Amerikā. Visi braukā ar «Lexus» automašīnām, staigā ar mapītēm padusēs un reāli nedara neko.

«Pasaules lielie cilvēki vēlas mūs visus pataisīt par lopiem. Mākslīgi iznīcina darba vietas. Kāpēc «VEF» rūpnīcu iznīcināja, tā varēja eksistēt, rūpnīcai bija pasaules slava. Arī vagonu rūpnīcu iznīcināja apzināti, bet par to jau neviens nerunā. Kādreiz jautāju cilvēkiem, vai viņi zina, kas notika ar Aldo Moro? Viņam lika iznīcināt Itālijā rūpniecību, viņš nepadevās, un pēc pāris nedēļām viņu atrada mirušu. Pasaules pelēkie kardināli viņu nogalināja,» dusmojas Plēpis.

Rūdolfs piemetina arī, ka mūsdienās cilvēki nav atbilstoši savām profesijām. Aktieris atceras: kad reiz senos laikos gājis ārstēties no alkoholisma, pastāstījis narkologam visu savu stāstu un tas atbildējis – kā es jums varu palīdzēt?

«Atbildēju - nekā. Ja jau ārsts nezina, kā man palīdzēt, man nav tur ko darīt. Baznīca palīdzēja man tikt galā ar problēmu. Neviens nav līdzīgs, visus nevar mest pār vienu kārti, kas der vienam, neder otram. Bet cilvēkiem ir jāapzinās, ka ir kādam jādara arī fiziskais darbs, un tiem, kas to nedara, jāpārzina savas profesijas specifika,» tā Plēpis.

Komentāri (91)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu