Elīna un Vestards Šimki draudzīgi sadala ģimenes džipa stūri (59)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Izcilais latviešu pianists Vestards Šimkus (29) un viņa mīļotā sieviņa, operdziedātāja Elīna Šimkus (30) nemūžam nemainīs savu lauku mieru Vestarda dzimtas īpašumā Jaunmokās pret dzīvi galvaspilsētā. Tieši tādēļ, lai ērtāk no galvaspilsētas nokļūt savos laukos, Elīna šajā vasarā nokārtojusi autovadītājas apliecību, un tagad abi ar vīru Vestardu uz maiņām stūrē ģimenes džipu.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Elīna Šimkus atklāj, ka pēc autovadītājas apliecības iegūšanas viņas interese par automašīnām pastiprinājusies. Šimku ģimenē Elīna un Vestards veiksmīgi savā starpā dala džipa stūri. «Autovadītājas apliecība bija sens sapnis. Man liekas, ka tas ir mūsdienu sabiedrībā un dzīves ritmā tikai normāli, ka strādājošai un aktīvai sievietei ir tiesības un viņa sevi var pārvietot no punkta A līdz punktam B bez sabiedriskā transporta ierobežojumiem vai bez vīra palīdzības. Tas ļoti atvieglo gan manu, gan Vestarda ikdienu. Mēs ļoti draudzīgi sadalām kopīgos braucienus. Piemēram, uz Rīgu braucot, stūrēju es, bet mājupceļā Vestards. Mums nav cīņas par vai pret stūri,» atklāj operdziedātāja.

Tālākais maršruts, ko viņa pievarējusi, sēžot pie auto stūres, ir ceļa posms Tukums – Nereta. «Nezinu kilometrāžu, bet brauciens ilga divas ar pusi stundas. Ikdienā mans maršruts ir Tukums – Rīga un otrādi, kā arī Rīga – Nereta, kad braucu ciemos pie vecākiem. Pagaidām gan neesmu pie auto stūres braukusi ārpus Latvijas, bet iespējams, ka pirmā braukšana būs novembrī, kad stūrēšu uz Kauņas operu,» viņa piebilst.

Foto: Santa Sergejeva

Operdziedātāja Elīna un pianists Vestards kopā muzicē ļoti reti. Pagājušajā nedēļā abi uzstājās jaunās Mersedesa S klases automašīnas pirmizrādes koncertā. «Mums ir neliels svētku repertuārs, bet tie ir izņēmuma gadījumi,» skaidrību ievieš Vestards un piebilst, ka arī nākotnē abi neplāno kopīgu lielu koncertprogrammu.

Elīna šajā sezonā jau atkal ir ceļā uz Igaunijas operas namu. «Pēc tam ir Lietuva, Francija, un tad atpakaļ uz Latviju. Mums jau tie braucieni nav gari un plaši. Man ir nedaudz citādāk nekā Vestardam un braucieni mēdz ievilkties. Ilgākā prombūtne no mājām ir vairāk nekā mēnesis, kad ir kādas operas mēģinājumi ārvalstu operas namā,» atklāj operdziedātāja, bet Vestarda koncertaģentūra, kas atrodas Vācijā, plāno pianista koncertus, kas notiek pa visu Eiropu.

Abi mūziķi nevēlas mainīt dzīvesvietu un pēc viesturnejām vienmēr ar prieku atgriežas ģimenes ligzdiņā Jaunmokās. «Man nepatīk uzturēties ārpus mājām. Mēs abi esam mājas cilvēki,» piebilst Vestards.

Savukārt, runājot par dzīvesbiedru mīlestības un cieņas pilnajām attiecībām, Elīna skaidro: «Mums no abām ģimenēm ir ļoti labi un brīnišķīgi piemēri no saviem vecākiem un vecvecākiem, kuri skaistu mūžu un cieņpilni ar mīlestību kopā ir nodzīvojuši. Tādēļ to arī ieviešam savā ģimenes dzīvē!»

Komentāri (59)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu