Rajecka «Koru karos» mielojas ar dekorācijām. Asāku kritiku izpelnās Latgales koris (418)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Sejas.lv

Svētdien TV3 šova «Koru kari 3» trešajam raidījumam īpaši rotaļīgu raksturu piešķīra atraktīvā un vienmēr enerģiskā dziedātāja Olga Rajecka. Viņa «Koru karu» studijā burtiski ienesa pavasari, saposusies pavasarīgi košos toņus, Olga jokoja, smējās, mielojās ar «Koru karu» dekorācijām – dzērvenēm, kā arī, sēžot žūrijas rindās, nevairījās izteikt kritiskas piezīmes koristiem un to vadītājiem. Visvairāk kritikas izpelnījās Normunda Zuša Rēzeknes zaļo pakalnu koris.

Oho, Laurim Reinikam mute vaļā, redzot, ka Olga no īpaši veidotas dekorācijas, dzērvenes izēdusi sirds formā
Oho, Laurim Reinikam mute vaļā, redzot, ka Olga no īpaši veidotas dekorācijas, dzērvenes izēdusi sirds formā Foto: Edgars Kalmēns/Sejas.lv

Latvijā Olga Rejecka ir kā Krievijā estrādes primadonna Alla Pugačova. Kad pasākumos ierodas Olga, visas fotokameras tiek pavērstas latviešu populārās dziedātājas virzienā. Arī TV3 šova «Koru kari 3» trešais raidījums nebija izņēmums, Olga bija labā omā un savā elementā.

Šoreiz gan TV3 šovā Olga piedalījās kā žūrijas pārstāve, bet savulaik pirmajos «Koru karos» viņas vadītais Lielvārdes violetais koris iekļuva finālā un ierindojās godpilnajā 2. vietā.

Skābās ogas Olgai tīri labi garšo
Skābās ogas Olgai tīri labi garšo Foto: Edgars Kalmēns/Sejas.lv

Šajā šova raidījumā viskritiskākās piezīmes no Olgas puses izpelnījās Normunda Zuša Rēzeknes zaļo pakalnu koris: «Reizēm priekšnesums aiziet, reizēm neaiziet. Bet jūs neuztraucieties, jums vēl viss ir priekšā. Tāpēc, ka Latgali jau nekad neizbalso! Vai ne? Tā ir, ka Latgale dzīvo visā Latvijā. Tāpēc arī tie, kuri dzīvo Rīgā, balso par Latgali. Tas nav akmens jūsu dārziņā. Es vienkārši pasaku, kas jums ir vairāk jādara. Ja tā ir fonogramma, tad dodiet vairāk virsū un parādiet visu, ko protat.»

Pēc tam Olga ātri izstāstīja kādu atgadījumu iz dzīves, ko bija piedzīvojusi, muzicējot ar grupu «Turaidas Roze» Latgales pusē.

Olga žūrijas rindās "Koru karu" trešajā raidījumā
Olga žūrijas rindās "Koru karu" trešajā raidījumā Foto: Edgars Kalmēns/Sejas.lv

Pēc Olgas komentāra Latgales korim Normunds Zušs lūdza atļauju oponēt komentāram par fonogrammu: «Mūsu korim skaņu operatori mēģināja monitoros griezt pēc iespējas mazāk fonogrammu, lai mūsu koris tieši dziedātu!»

Arī pēc šova, kad TV kameras jau bija izslēgtas un koristi un skatītāji steidzās mājup, Olga palika diskutēt ar Normundu Zušu. Tātad nākamajā TV šova raidījumā Latgales koris būs ieklausījies Olgas piezīmēs un būs sagatavojis vēl skanīgāku priekšnesumu.

Šajā šova raidījumā bija īpaši omulīga žūrija! Olga Rajecka un Ieva Kerēvica
Šajā šova raidījumā bija īpaši omulīga žūrija! Olga Rajecka un Ieva Kerēvica Foto: Edgars Kalmēns/Sejas.lv

Olga arī atzina, ka nav sapratusi Gunta Veita Liepājas balto viļņu kora priekšnesuma «mesidžu». «Ko jūs ar to gribējāt pateikt? Jūs bijāt tā kā gospeļu koris un tad pārvērtāties par velniem?» neziņā par Liepājas kora priekšnesumu bija slavenā dziedātāja.

Olgu Rajecku uz šovu pavadīja draudzene - Ināra Trēziņa
Olgu Rajecku uz šovu pavadīja draudzene - Ināra Trēziņa Foto: Edgars Kalmēns/Sejas.lv

Vienā no šova starpbrīžiem Olga pat uzdziedāja skatītājiem dziesmu lietuviešu valodā. Sēžot pie žūrijas galdiņa, Olga ķērās klāt dekorācijām – dzērvenēm. Pamielojusies ar skābajām ogām, Olga bija no dzērveņu dekorācijas izveidojusi savu dekorāciju – sirds formā. Pat šova vadītājam Laurim Reinikam palika mute vaļā no redzētā.

Komentāri (418)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu