Oho! Vai Juris Kulakovs zem skotu tautastērpa bija gluži pliks?

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Komponists un mūziķis, leģendārās rokgrupas «Pērkons» līderis Juris Kulakovs Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas 2012 apbalvošanas ceremonijā pārsteidza gan skatuves kolēģus, gan skatītājus ar skotu tautastērpu. Latvijas Nacionālā teātra aizkulisēs teju vai visi mūziķi, kas sasveicinājās ar komponistu, vēlējās noskaidrot, vai zem skotu tērpa Juris ir galīgi pliks? Tautā mīlēto skatuves mākslinieku šādi jautājumi tikai uzjautrināja, un viņš bija gatavs pacelt dārgos skotu svārkus, lai kliedētu ikviena šaubas.

Nu jau ilgāku laiku Jurim Kulakovam ir izveidojušās sirsnīgas attiecības ar uzņēmēju Lilitu Saulīti. Populārais komponists atzīst, ka Lilita ir jauka un ļoti palīdz viņam. Arī svinīgā pasākuma norises laikā Juri aizkulisēs atbalstīja Lilita, kuru izcilais komponists mīļi dēvē par Lilī. «Viņa mani šovakar uzmana, lai es uz skatuves neiznāktu pārāk nepieklājīgā skatā,» atklāts ir Kulakovs.

Kā allaž, arī Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas 2012 apbalvošanas ceremonijas aizkulisēs Kulakovs bija labā noskaņojumā un nebeidza vien jokot par savu skatuves tērpu, tādējādi radot bohēmisku noskaņu mūziķiem svarīgajā gada notikumā. Jau iepriekš dzīvesstila portāls «Sejas» vēstīja, ka mūziķim patīk šad tad uzposties skotu svārciņos.

Šoreiz skotu tautas tērpā komponists muzicēja kopā ar rokgrupu «Inokentijs Mārpls», izpildot dziesmu «Brīvību Latvijai!». Skaidrojot tērpa izvēli, Kulakovs teic: «Skotlande sapņo par brīvību no Anglijas, un viņiem kaut kā neizdodas. Tādējādi viņi apskauž Latviju, ka formāli Latvijai ir brīvība. Tieši tādēļ arī esmu šādā tērpā.»

Aizkulisēs valdīja sirsnīga atmosfēra. Renārs Kaupers, tiekoties ar Juri Kulakovu, draudzīgi apskāvās
Aizkulisēs valdīja sirsnīga atmosfēra. Renārs Kaupers, tiekoties ar Juri Kulakovu, draudzīgi apskāvās Foto: Santa Sergejeva/Sejas

Vaicājot, kur tad šādu tērpu mūziķis iegādājies, Kulakovs ieturēja pauzi un atklāja, ka stāsts par tērpa iegādi būs garš: «Pirms pāris gadiem es biju nelielā koncerttūrē Skotlandē. Tautastērpu es neiegādājos, vien dažas tērpa detaļas skotu kiltu veikalā, bet, piemēram, svārkus esmu aizņēmies no Siguldas koncertzāles «Baltais flīģelis» direktores Ineses Zagorskas. Tas tērps nav nekāds lētais «feiks», ko lidostā par pāris desmitiem latu var iegādāties. Tā ir īsta vilna, un tas maksā ļoti nopietnas naudiņas,» sava skatuves tērpa izcelsmi atklāj Kulakovs.

Komponista tērps izraisīja arī citu mūziķu izbrīnu. Sveicinoties ar Kulakovu, vairāki mūziķi centās noskaidrot, vai zem skotu kilta Juris ir gluži pliks? Uz šādu jautājumu mūziķis atbildēja ar reāliem un humora pilniem stāstiem iz dzīves. Turklāt piedāvāja pārliecināties katram pašam, kas zem viņa svārkiem.

Jau pirms pāris gadiem organizācija, kas atbalsta Skotijas tradīcijas, pieprasīja zem skotu svārkiem vilkt apakšveļu, jo pliks dibens zem šiem svārciņiem esot pretrunā ar pieklājības normām. «Es esmu ievērojis tradīciju. Zinu stāstu: kad skotu armijas dūdu orķestris atgriezās savā garnizonā, tad virsniekam bija spogulītis uz kāta un viņš devās apgaitā, pārbaudot, vai kāds nav uzvilcis apakšbiksītes,» gardi smejas komponists.

Komponists Juris Kulakovs ar savu mūzu, uzņēmēju Lilitu Saulīti
Komponists Juris Kulakovs ar savu mūzu, uzņēmēju Lilitu Saulīti Foto: Santa Sergejeva
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu