Grupa «Tumsa» reanimē Freimaņa skatuves stilu (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Tumsa» un tās jaunais solists Valters Frīdenbergs reanimējuši mūžībā aizgājušā Mārtiņa Freimaņa skatuves stilu. Grupas dalībnieku kreklus nu rotā ar Mārtiņa roku rakstītais «Tumsas» nosaukums.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» grupas «Tumsa» solists Valters Frīdenbergs atklāj, ka «Tumsai» Freimis vienmēr ir līdzās. «Uz mūsu skatuves krekliem ir uzdrukāts ar Mārtiņa roku rakstītais «Tumsas» nosaukums. Savulaik grupas čaļiem bija t-krekli, uz kuriem bija uzdrukāts «Tumsas» nosaukums un vārda pirmais burts uz muguras. Mēs atjaunojām veco ideju, un nu arī mums uz muguras ir vārda pirmais burts. Tādējādi uz lielākiem končiem uzvelkam jaunos kreklus, lai mums visiem ir kopējs ietērps un lielāka vienotības sajūta,» nosaka mūziķis.

Valters stāsta, ka jau tuvākajā nākotnē grupa «Tumsa» dosies uz Norvēģijas pilsētu Bergenu, kur 17. novembrī par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienas svinībām paredzēts koncerts. «Braucam ar «Tallink» kuģi, uz kura arī uzspēlēsim, un tālāk no Stokholmas ceļosim uz Bergenu,» «Tumsas» solists atklāj grupas nākotnes plānus.

Frīdenbergs, kurš pēc Mārtiņa Freimaņa aiziešanas mūžībā tika iecelts par grupas solistu, atzīst, ka grupai klājas labi. «Visus darbus darām un domājam kopā. Arī grupas džeki ir atzinuši, ka iepriekš ļoti reti bija tās reizes, kad uz grupas dalībnieku dzimšanas dienām visi kopā sanāca, bet tagad tā mums ir kļuvusi par ierastu tradīciju. Draudzība savā starpā ir izveidojusies ne tikai uz skatuves, bet arī privāti. Esam kā viena liela ģimene,» skaidro grupas solists.

Grupas mēģinājumi notiek Liepājā, tādējādi Valters jau pusotru gadu mēro ceļu no Rīgas uz Liepāju un atpakaļ. «Esmu kļuvis par liepājnieku. Pavisam uz dzīvi Liepājā gan vēl neesmu nolēmis pārcelties,» nosaka mūziķis.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu