Jaunzeme-Grende dāvina ceriņus (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende sarunā ar portālu «Sejas» atzīst, ka viena no viņas mīļākajām vietām Latvijā ir selekcionāra Pētera Upīša iekoptais ceriņu dārzs Dobelē.

«Manuprāt, jebkura vieta Latvijā ir skaista - neatkarīgi no gadalaika,» uzskata Jaunzeme-Grende, atklājot, ka viņai vismīļākais gadalaiks ir pavasaris - īpaši tagad, kad zied ceriņi.

«Dobelē ir brīnišķīgs ceriņu dārzs, uz kurieni iesaku aizbraukt ikvienam!» saka ministre, kura pati šo dārzu cenšas apciemot, kad vien tas iespējams. «Tad apskatos, kas tur ir jauns, un cenšos kādu stādu nopirkt vai nu sev pašai, vai kādam draugam kā dāvanu.» Grende atklāj, ka arī viņai pašai esot dārzs, kur stādīt iegādātos ceriņus. «Pārāk daudz jauno šķirņu ceriņu tur man nav sastādīts, jo vēl neesmu izlēmusi, cik lielu platību tam atvēlēt.»

Toties Jaunzeme-Grende lepojas, ka Murjāņos, kur izveidots Imanta Ziedoņa muzejs, iestādīti divi ceriņkrūmi - Pētera Upīša radītā šķirne «Imants Ziedonis».

«Pati diemžēl šopavasar vēl neesmu paguvusi aizbraukt uz Dobeli, taču zinu, ka ceriņi zied pilnā sparā. Un zinu, ka tuvākajā laikā tur notiks arī tradicionālais koncerts, ko noteikti gribu apmeklēt,» solīja ministre.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu