Šovu dalībnieks Jānis Auzāns izvēlas pavasara garderobi (20)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Populārais vairāku šovu dalībnieks un skaņu ierakstu kompānijas «Sound Systems» līdzīpašnieks Jānis Auzāns atklāj, ka garderobi sev gādā četras reizes gadā – atbilstoši sezonai. Dodoties gādāt apģērbu pavasara un vasaras sezonai, viņš aicināja līdzi arī portālu «Sejas.lv».

«Mani tagadējie iepirkšanās principi stipri atšķiras no kādreizējiem, kad varēju staigāt pa veikaliem un meklēt sev apģērbu. Šobrīd man galvenais ir atrast veikalu, kur vienuviet var nopirkt to, kas patīk, der, labi izskatās un arī atbilst tām pašreizējām modes tendencēm, kurām lielos vilcienos sekoju līdzi. Valkāju to, kas man patīk, taču darba dēļ vairāk vai mazāk nākas ievērot lietišķo stilu, tādēļ nevaru vilkt, piemēram, saplēstus džinsus un T-kreklu,» stāsta Jānis, piebilstot – tad, kad viņš vēl strādājis iepriekšējā darba vietā, pa dienu varēja ģērbties ļoti solīdi, savukārt, dodoties uz lauku mājām Jersikā, apģērbties brīvāk. «Tagad, kad privātā dzīve un darbs sakrīt, man jāģērbjas tā, lai, ja tas nepieciešams, varu doties uz lietišķām pārrunām. Tātad – ģērbjos pēc principa «nevērīgā elegance»,» Jānis raksturo savu ģērbšanās stilu.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Atrast Rīgā apģērbu nav viegli

Sarunā Jānis atklāj, ka viņam ļoti patīk valkāt zābakus, un savus visu laiku mīļākos zābakus viņš savulaik pircis Milānā. Pēc tam apavus, kas viņam būtu pa prātam, izdevies nopirkt kādā no t/c «Spices» veikaliem. «Tos novalkāju, un diemžēl man vairs nav izdevies nopirkt ko līdzīgu. Iespējams, neesmu pietiekami cītīgi meklējis, tādēļ tagad izvēlos vilkt kājās patiešām kvalitatīvas kurpes.»

Viņaprāt, Rīgā atrast apģērbu no vidējo cenu kategorijas ir grūti. «Tādēļ man ļoti patīk veikali «H&M» - šajos veikalos es varu «salasīt» vismaz divus komplektus. Esmu dzirdējis, ka rudenī šos veikalus atvērs Rīgā, tad skatīsimies, kāds būs piedāvājums un cenas. Apģērbu esmu pircis arī «Zara» - ir lietas, ko tur var atrast, bet pilnu komplektu ar apģērbu, kas man patīk, nav izdevies tur savākt.»

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ar piedāvājumu apmierināts

Sarunā ar portālu «Sejas.lv» Jānis Auzāns atzīst, ka, paklausot paziņu ieteikumiem, apmeklējis veikalu «Tre Letti» t/c «Mols». «Biju patīkami pārsteigts, jo te vienuviet varēju atrast divus ikdienas komplektus. Jau teicu, ka man ir svarīgi, lai, no vienas puses, apģērbs būtu pietiekami solīds, un tajā pašā laikā arī praktisks un neburzīgs, jo parasti to vien daru, kā visu dienu pavadu mašīnā pie stūres. Man ļoti patika džinsi ar atlokiem un uzvalks, ko laikoju. Patika arī ādas jaka, kas gan bija samērā dārga.

Taču uzskatu, ka ir lietas, ko nopērc vienreiz un valkā vairākus gadus, jo tās ir vidēji klasiskas, līdz ar to arī neiziet no modes un arī forma nezūd. Var jau piemeklēt apģērbu, kas varbūt ir lētāks, taču jārēķinās ar to, ka tas pārāk ilgi nekalpos. Bet šajā veikalā es noteikti atgriezīšos, jo dažas lietas man te ļoti patika, tāpat kā tas, ka nebija jāstaigā trīs stundas pa veikaliem, lai nokomplektētu savu garderobi,» rezumē Jānis, gan nenoliedzot, ka viņam šad patīkot pastaigāt pa veikaliem. «Man reizēm gadās sevi redzēt no malas – presē vai televīzijā -, un tad varu novērtēt, izskatos labi vai slikti. Līdz ar to esmu spiests domāt par to, kā izskatos, un ģērbties tā, lai nebūtu kauns iet uz ielas,» viņš smejas.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Uzklausa draudzenes padomus

«Esmu pietiekami vienkāršs cilvēks: man ir svarīgi, lai apģērbā es justos ērti, lai tas man piestāvētu, lai man būtu labi apavi un kvalitatīvas saulesbrilles. Pārējo var pielasīt,» smaida Jānis. Taujāts par sekošanu modes tendencēm, Jānis atzīst, ka piekrīt veikala vadītājas teiktajam, ka šosezon varot sekot principam – jo krāsaināk, jo labāk. «Ja ir atbilstošs noskaņojums, varu uzvilkt kaut ko krāsainu. Ne gluži dzeltenu vai zaļu, bet man ļoti patīk pasteļtoņi, bet ne pārāk – melns vai pelēks. Savukārt pasteļtoņi man piestāv.»

Vai Jānis, pērkot apģērbu, ar kādu konsultējas? «Beidzamajā laikā, kad esmu nobriedis iegādāties apģērbu, ņemu līdzi draudzeni – ne gluži kā stilisti, jo pats gluži labi zinu, ko gribu nopirkt. Šajā gadījumā man noteikti ir svarīgs viedoklis no malas, un draudzene mani pazīst pietiekami ilgi, lai varētu no malas pateikt, kā noskatītais apģērba gabals man izskatās,» atklāj Jānis Auzāns, kurš nepērk to, kas viņam garāmskrienot iekritis acīs. «Sezonas sākumā aizeju uz veikalu, nopērku to, ko gribu, un sezonai apģērbs man ir. Tātad uz veikaliem diez vai eju biežāk kā četras reizes gadā.»

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu