Selma Hajeka – uz devītā viļņa (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viņa ir īsta laimes lutekle. Bērnībā viņu lutināja vecāki, kuri centās izpildīt katru mazās princesītes vēlēšanos, bet vēlāk viņu lutināja pati dzīve, piespēlējot jaunajai sievietei dažādas izdevības pierādīt sevi, savu talantu un spējas.

Protams, viņa pati arī pieliek visus savus spēkus, lai sasniegtu iecerēto. Selma Hajeka čakli rosās ne tikai kinobiznesā vien. Daiļā meksikāniete iekarojusi arī kosmētikas gigantu uzmanību un paspējusi savu vārdu teikt politikā. Vārdu sakot, Selma Hajeka pašlaik atrodas uz devītā viļņa.

Kopš Selmas Hajekas pirmās nopietnās lomas Roberto Rodrigesa filmā "Desperado" pagājuši jau desmit gadi. Sākotnēji nemaz tik gludi nav gājis, jo pēc pirmās parādīšanās uz lielā ekrāna jauno aktrisi nokristīja par meksikāņu Bārbiju ar visām no tā izrietošajām sekām. Arī turpmāk viņai pārsvarā piedāvāja šim priekšstatam atbilstošas lomas.

Jaunu priekšstatu radītāja

„Tas bija vienkārši muļķīgs žurnālistu izdomājums. Amerikāņi uzskata, ka būt seksīgam nozīmē kailu ādu, ieziestu ar visādiem krēmiem, un caurspīdīgu skeletu,” dusmīgi stāsta aktrise.

Tāpēc Selma ar visiem saviem sievišķīgajiem līdzekļiem cīnījās pret šo viņai uzspiesto imidžu, līdz panāca savu un pārliecināja Holivudas bosus, ka, par spīti savam tiešām jutekliskajam strāvojumam, viņa nav vienkārši latīņamerikāņu skaistule, kas grib izsisties uz augšu tikai ar sava pievilcīgā ķermeņa palīdzību. Kā visspilgtāko piemēru jāmin aktrises pašas izauklētais projekts "Frīda", kuras pamatā ir ģeniālās meksikāņu mākslinieces Frīdas Kalo dramatiskais liktenis. “Frīda kļuva par daļu no manis pašas,” stāsta Hajeka. “Kā uzzināju, ka kaut kur notiek viņas darbu izstāde, es tūlīt traucos turp. Es uzmeklēju un iepazinos ar cilvēkiem, kuri savā dzīvē bija tikušies ar mākslinieci – daudzi no viņiem kļuva man patiešām tuvi un dārgi. Es zināju, ka man ir jāizdara viss, lai šī filma tiktu uzņemta. Es jutos, kā saņēmusi svētību no pašas Frīdas.”

Jauni projekti un mērķi

Selmai Hajekai bija nepieciešami seši gadi, lai viņas izlolotais projekts nonāktu uz lielajiem ekrāniem. Taču viņa bija sevi pierādījusi – savu nesalaužamo raksturu un apbrīnojamo mērķtiecību. Arī lielākie skeptiķi beidzot saprata, ka no šīs miniatūrās brunetes (viņas augums ir tikai 158 cm) var daudz ko sagaidīt. Un arī sagaidīja. Viņa strādā kā īsts darbarūķis un dodas no vienas filmēšanas vietas uz nākamo, lai realizētu savu piesātināto programmu. Tuvākajā laikā aktrise būs itin bieži redzama uz lielajiem ekrāniem. Savu pirmizrādi jau ir piedzīvojusi un ceļu pie mūsu skatītājiem uzsākusi spraiga sižeta komēdija "Pēc saulrieta", kas sagādās daudz prieka gan spraiga sižeta filmu cienītājiem, gan arī Selmas Hajekas un Pīrsa Brosnana pielūdzējiem. Un ne tikai. Filma sagādājusi daudz patīkamu brīžu arī pašiem aktieriem. Selma atzīst, ka aģents 007 esot viena no simpātiskākajām Holivudas zvaigznēm.

„Man bija ļoti patīkami strādāt kopā ar Pīrsu Brosnanu – viņš ir nopietns klasiskais aktieris, viņš prot improvizēt, viņam piemīt lieliska humora izjūta un tajā pašā laikā viņš ir ļoti mierīgs. Mums abiem ir daudz kas kopīgs. Pīrss, tāpat kā es, ieradās Holivudā no citas valsts un, tāpat kā es, nodarbojas ar savu filmu producēšanu.”

Interesants solās būt arī šis gads, jo sagatavošanā ir četras jaunas filmas ar Selmu Hajeku – "Ask teh Dust", "Bandidas", "Paint" un "Murphy′s Law".

Slepenā ferma, kur paslēpties

Aktrise gan atzīst, ka tas nav bijis vienkārši – strādāt vienlaikus vairākos projektos. „Tas bija pat ļoti sarežģīti. Bet strādāju es tiešām bez pārtraukuma. Kā beidzas viena filmēšanās, tūdaļ seko nākamā. Turklāt es cenšos filmēšanās grafiku sastādīt tā, lai man pietiktu vēl laika pašai savu projektu producēšanai. Man pieder neliela kinokompānija, un pirms kāda laika mēs parakstījām līgumu ar amerikāņu TV kanālu par kopīgu TV seriāla veidošanu. Es pati tajā nefilmēšos, bet iesaistīšos kā producente. Diemžēl man nepietiek laika, lai uz pāris mēnešiem no visiem paslēptos un uzrakstītu scenāriju filmai, kuras režisore es vēlētos būt. Redziet, cik daudz man plānu...”

Bet runājot par pazušanu uz dažiem mēnešiem – tas tomēr nav joks, jo Selma pati atzīt, ka viņai esot padomā vieta, kur paslēpties no žurnālistiem un citiem, kas varētu viņu traucēt mierīgi nodoties iecerētajam darbam. „Tāda vieta tiešām ir – tā ir mana slepenā ferma. Tā atrodas ļoti gleznainā vietā, tur dzīvo vistas, suņi, zirgi un citi dzīvnieki. Tur man pašai ir savs dārzs, kur aug dārzeņi un augļi. Un katru reizi, kad man ir kaut nedaudz brīva laika, es dodos turp, lai papriecātos par dabu. Es pati novācu augļus, vāru ievārījumu saviem draugiem.”

Kā redzams, Selma Hajeka negrib apstāties pie sasniegtā. Apguvusi producentes lomu ("In the Time of the Butterflies", "Frīda", "The Maldonado Miracle"), viņa izmēģina roku arī scenāriju rakstīšanā un režisora darbā. Selma: „Visām aktrisēm ir grūti, daudzas žēlojas par labu lomu trūkumu. Tieši tāpēc aktieri kļūst par producentiem un režisoriem, jo, kad uzņemies šo iniciatīvu, kļūst grūtāk, taču izjūti lielāku brīvību. Nav ko žēloties. Galu galā katram pašam vajag uzņemties atbildību. Tāpēc jau mums ir dota dzīve, un man mana dzīve patīk.”

Salda un valdzinoša AVON reklāmās

Amerikāņu kosmētikas kompānija AVON, iesaistot savā reklāmas kampaņā populāro meksikāņu aktrisi, cer uzspodrināt savu imidžu, tā apgalvo izdevums "Hello". Tiešām, 2004. gada februārī aktrise parakstīja ar AVON ekskluzīvu līgumu. Jaunā reklāmas kampaņa tiek izvērsta gan televīzijā, gan ilustratīvajos žurnālos, gan internetā. Aktrise atbalsta kosmētikas kompāniju AVON jaunu produktu ieviešanā un reklamēšanā, piemēram, iepazīstinot sabiedrību ar sieviešu smaržu triloģiju "Today. Tomorrov. Always" un make-up līniju AVON-COLOUR. Jaunās smaržas ir valdzinoši salds un sievišķīgs smaržu kokteilis, kas sastāv no frēziju, saldo kaktusu sulas, strelīciju, hibisku aromātiem, kam pievienoti retu koku akcenti, maigs rožūdens un zīdains muskuss. Smaržas iepriecinās sievietes, kurām patīk mīlestības skaistums un maģija, bet ekskluzīvā AVON-COLOUR līnija pārsteigs ar savu aktuālo krāsu daudzveidību.

Arī pati Selma augstu vērtē viņai piedāvāto izdevību sadarboties ar tādu pasaules klases līderi skaistumkopšanā kā AVON. Turklāt ne mazāk svarīgs fakts ir tas, ka firma aktīvi iesaistās tādu svarīgu jautājumu risināšanā kā varmācība ģimenē.

Grēks, vārdā Selma

„Vai es katru sestdienu eju baznīcā? Nē. Turklāt es dzīvoju grēkā... Iespējams, ka nodarboties ar seksu ir grēks, bet, ja tu grēko, tad grēko no visas sirds....”

Čūsku deja

„Sievietes ir rafinētas čūskas. Tas ir mūsu instinkts, un tas ir šausminoši. Feministes mani par šiem vārdiem nogalinātu, bet tā ir taisnība.”

Sagatavojusi Dina Gipsle, žurnāls KINO pauze

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu