10 lietas par Džūdu Lovu (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

32 gadus vecais šā brīža daudzsološākais britu aktieris ar eksotisko vārdu Džūda Lovs tiek uzskatīts par seksuālāko vīrieti pasaulē.

Viņš pats gan saka: „Nekad neesmu mācējis sevi pārdot kā seksa simbolu. Manuprāt, es tam neesmu radīts.” Un tomēr... Tikko apgalvoto varētu apstrīdēt, jo īpaši pēc viņa jaunākās filmas "Alfijs" (Latvijas kinoteātros no 28. janvāra), kur viņš omulīgi iejuties rūdīta brunču mednieka tēlā.

1. Džūdas Lova vecāki Pīters un Megija, kas pēc profesijas abi ir pasniedzēji, savu jaunāko dēlu nosauca par Džūdu, jo: viņiem ļoti patika "The Beatles" dziesma "Hey Jude" un rakstnieka Tomasa Gārdija romāns "Nemanāmais Džūda".

2. Uz skatuves topošā zvaigzne kāpa 12 gadu vecumā, bet jau 16 gados viņš pameta skolu, saņēmis lomu britu seriālā "Ģimenes". Taču kino viņš parādījās tikai 1994. gadā, filmā "Šopings". Drīz pēc tam aktieri uzaicināja filmēties Holivudā.

3. Par lomu filmā "Talantīgais misters Riplijs" viņš tika nominēts "Oskaram" un "Zelta Globusam".

4. Kinokritiķi apgalvo, ka aktieris vienlaicīgi līdzinās Džeimsam Dīnam filmā "Gigants" un Vladimiram Ivašovam "Balādē par kareivi". Un ka tādas sejas kā viņam pasaules kino nav bijis vismaz četrdesmit gadu. Uz ko Džūda atbild: „Galvenais aktiera profesijā ir ne pārāk aizrauties un nezaudēt galvu.”

5. Daudzi uzskata, ka jaunais brits tik tiešām ir liela mēroga zvaigzne, jo tikai tāda ranga slavenības ir fotografējis viens no pasaules leģendārākajiem fotogrāfiem – Helmuts Ņūtons. Un viņš Džūdu fotoattēlos ir iemūžinājis pat vairākkārt...

6. Džūdu žurnāls "People" nodēvējis par visu laiku seksīgāko vīrieti. Aktieris ir nometis no troņa pagājušā gada uzvarētāju Džoniju Depu.

7. Kad kinozvaigzne sāka apgūt aktiermākslas zinības Nacionālajā jauniešu mūzikas teātrī (Anglija), kļūdas pēc viņu nosūtīja uz meiteņu kopmītnēm, jo viņa vārda dēļ visi nodomāja, ka viņš ir meitene. Taču Džūda par šo kļūdu bija tikai priecīgs, viņš, neko neteikdams, pilnībā izbaudīja šo pārpratumu. Diemžēl pēc kāda laika teātra vadība kļūmi pamanīja un pārcēla Džūdu pie pārējiem puišiem.

8. Dažās filmās aktiera atveidotais varonis ir ticis nogalināts, un dīvainā kārtā Džūda sev ir paturējis tieši tos kreklus, kuros viņš bija ģērbts, kad tika filmētas šīs epizodes. Tā viņa īpašumā ir krekli no miršanas scēnām filmās "Talantīgais misters Riplijs", "Gataka" un "Pusnakts labajā un ļaunajā dārzā".

9. Pēc lomas filmā "Alfijs", kur viņš iejutās kaislīga brunču mednieka tēlā, aktieris pameta savu sievu Sediju Frostu, ar kuru laulībā bija nodzīvojis sešus gadus, un sāka vētrainu romānu ar toreiz 22 gadus veco filmas partneri Sjennu Milleri. Pēc ārzemju preses ziņām, Džūda un viņa jaunā draudzene joprojām ir kopā.

10. Pievilcīgais anglis ir trīs bērnu tēvs, pirmo reizi par tēvu viņš kļuva 23 gadu vecumā, kad Džūdam un Sedijai piedzima dēls Rafertijs (1996. gada 6. oktobrī). Kad Rafertijs bija gadu vecs, viņa vecāki salaulājās. 2000. gada oktobrī pasaulē nāca meitiņa Īrisa, bet 2002. gada septembrī – jaunākais bērns Rūdijs Indiana Otiss.

Sagatavoja Laura Hohlačova

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu