Pāragri mirušo džeza mūziķi Tomu Lipski uzveica vēzis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Toms Lipskis, kontrabasists, basģitārists, džeza mūziķis un pedagogs, kā arī Latgales patriots, mūžībā devās šā gada 24. oktobrī, būdams vien 28 gadus vecs. Viņš diemžēl zaudēja cīņā ar vēzi.

Izdevums "Vakara Ziņas" vēsta, ka talantīgais mūziķis, kurš muzicējis kopā ar Raimondu Paulu, Olgu Rajecku, Ievu Kerēvicu, kā arī bijis grupas "Baltie lāči" sastāvā, ar vēzi slimoja divus gadus, tomēr par savu veselības stāvokli nevienam nestāstīja. 

"Savu dzīves sāpi Toms necentās publiskot. Viņam bija viena operācija, un, iespējams, ja būtu gājis tālāk uz starošanu un nebūtu ielaidis to slimību, varbūt būtu citādi," skumji nosaka Andris Baltacis, grupas "Baltie lāči" solists.

Andris turpina: "Ja vien viņš uzpasētu sevi vairāk. Domāju, ka tas bija jaunības iekšējais maksimālisms - Toms pats centās apkarot slimību, un tas viņu varbūt arī sagrāva."

Toms Lipskis absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļu, turpat arī pabeidzis maģistrantūru. Pērn klajā tika laists "Toms Lipskis Quintet" debijas albums "Holographic Projections".

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu