Karīna Račko ekskluzīvi TVNET par savu gaidāmo ceturto grāmatu (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašmāju erotisko bestselleru autore Karīna Račko, kura lasītājus līdz šim uzkurinājusi ar grāmatām "Saplēstās mežģīnes", "Debesis pelnos" un "Samaitātā", sarunā ar TVNET atklāja, kas gaidāms tālāk, - pašlaik top viņas ceturtais romāns.

Pirmajās divās grāmatās tika attīstīts Pelnrušķītes scenārijs, trešajā attiecības starp galvenajiem varoņiem bija tik sarežģītas kā vēl nekad – ko varam gaidīt no ceturtā romāna?

Šķiet, ka esmu izaugusi no Pelnrušķītes tipa scenārijiem. Man ir svarīgi, lai stāsts, pie kura strādāju, aizrautu mani pašu, lai radošais process būtu interesants, līdz ar to pieļauju, ka tēmas, par ko vēlēšos rakstīt, laika gaitā nepārtraukti mainīsies. Šobrīd mani saista nestandarta attiecību modeļi un varoņi ar komplicētu iekšējo pasauli, jūtu ķīmija, cilvēka psiholoģiskā tumsa, noslēpumi, bailes, ilgas, vājības. Atejot no kategorijām „melns” un „balts”, ir daudz lielāks izaicinājums izprast un izskaidrot psihes līkločus, attaisnot motīvus un, par spīti iemesliem tēlu nosodīt, tik un tā likt lasītājiem viņu iemīlēt.

Ceturtās grāmatas pamatā būs ļoti kaislīgs un sāpīgs jūtu stāsts. Arī šis darbs piederēs erotiski romantiskajam žanram, un esmu pārliecināta – tās emocijas, kas uzrunājušas manus fanus iepriekšējās grāmatās, noteikti būs atrodamas arī šajā.

Starp citu, varu atklāt kādu intriģējošu detaļu, kas padara šī darba tapšanas procesu atšķirīgu no iepriekšējiem – šobrīd manā prātā ir divi iespējamie stāsta atrisinājuma un nobeiguma scenāriji ar atšķirīgu morāli, un es vēl neesmu pārliecināta, kuru no abiem izvēlēšos. Rīkošos tāpat kā vienmēr – rakstot ļaušos savām sajūtām.

Kad ceturtā grāmata varētu ieraudzīt dienas gaismu un nonākt grāmatnīcu plauktos?

Ja viss izdosies kā iecerēts, ceturtā grāmata veikalu plauktos varētu parādīties nākamajā ziemā.

Kur tu rodi iedvesmu savam darbam?

Ik uz soļa. Raugoties no rakstnieka skatpunkta, vērtīgs ir katrs nodzīvotais mirklis. Esmu pārliecināta – absolūti viss, ar ko sastopamies, mūsu pasaules uztverē atstāj pēdas, līdz ar to iedvesmojos kā no personīgās pieredzes, iepazītajiem cilvēkiem un gūtajām emocijām, tā arī apkārtējās vides vērojumiem, uzklausītajiem likteņstāstiem, priekšstatiem par līdzcilvēku jūtām un pārdzīvojumiem. Protams, ļoti iedvesmo arī komunikācija ar lasītājiem, fanu vēstules, mīlestība un atzinība.

Pastāsti, kāda tagad ir tava ikdiena kā nu jau trīs pašmāju bestselleru autorei!

Man ļoti patīk, ka ikdienā neiestājas rutīna, ne brīdi nekļūst garlaicīgi, pati varu brīvi plānot savu darba laiku. Šobrīd gan mans grafiks ir ļoti noslogots. Divas dienas nedēļā joprojām veicu pedagoģisko darbu ar zobārstniecības studentiem Rīgas Stradiņa universitātē. Paralēli profesionālajiem pienākumiem un ceturtās grāmatas tapšanai esmu devusies vērienīgā Latvijas rajonu bibliotēku tūrē, lai tiktos ar faniem un diskutētu par savās grāmatās iztirzātajiem tematiem – attiecībām, seksualitāti, iekšējo brīvības, miera un piepildījuma apziņu. Nesen paskaitīju, ka esmu viesojusies jau aptuveni divdesmit bibliotēkās.

Tāpat esmu viena no grāmatžurnāla „Imperfekt” pastāvīgajām autorēm. 29. martā Rīgā „Imperfekt” Viesistabā organizēsim iedvesmojošu sarunu vakaru par sievietes drosmi izlauzties ārpus rāmjiem un dzīvot atbilstoši savām sajūtām.

Vēl jāpiebilst, ka esmu iesaistījusies vairākos radošos projektos ar sadarbības partneriem, līdz ar to lasītājiem varu apsolīt – nākotnē gaidāmi interesanti pārsteigumi!

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu