"Dvēseļu puteņa" galvenās lomas atveidotājs Brantevics: Aktieris negribu būt (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Vanags (aktieris Oto Brantevics)
Artūrs Vanags (aktieris Oto Brantevics) Foto: Ivars Trautmanis

8. novembrī pirmizrādi piedzīvoja režisora Dzintara Dreiberga kara drāma "Dvēseļu putenis", kurā galveno varoni Artūru Vanagu atveido Oto Brantevics no Turlavas. Intervijā izdevumā "Ieva" jaunietis atklāj, ka nākotnē sevi neredz kā aktieri, bet gan kā politiķi. 

Brantevics šobrīd mācās vidusskolā un pēc tās pabeigšanas vēlas turpināt studēt Vēstures fakultātē.

«Vēl īsti nezinu, ko nākotnē varētu darīt, taču aktieris negribu būt. »Dvēseļu putenī« man patika filmēties tā vēsturiskā aspekta, nevis aktiera darba dēļ. Es esmu es un gribu palikt es,» intervijā atklāj Brantevics.

Viņš turpina: «Lai gan tagad esmu sapratis, ka spēju ieiet citā lomā, tomēr negribu to darīt, jo pēc tam dienu vai divas grūti no tā atiet. Sevišķi pēc epizodēm, kur manam varonim Artūram bija jāpiedzīvo kāda traģēdija.

Lai ieietu lomā, pašam bija jāiedomājas, ka man nomiris tuvinieks.

Un tā ir neaprakstāmi slikta sajūta, no kuras grūti aiziet.»

«Bet vislabprātāk es gribētu darboties politikā. Lai arī saprotu, ka tā nav tāda konkrēta profesija kā ugunsdzēsējs vai vēsturnieks, un man pagaidām īsti nav skaidrs, kā līdz tai nokļūt,» stāsta Brantevics, kurš «vēlas mainīt šo valsti uz labo pusi». 

Jau vēstīts, ka «Dvēseļu puteni» tās pirmajā demonstrēšanas nedēļas nogalē no 8. novembra līdz 10. novembrim ir noskatījušies 25 305 skatītāji.

«Latvija nav radusies tukšā vietā! Filma ir vērienīga vēstures stunda katram Latvijas iedzīvotājam un ikvienam skatītājam visā pasaulē, kurš interesējas par vēsturi ne tikai kā skaitļu un faktu hronoloģiju, bet arī kā cilvēces piedzīvojumu un pieredzi. Šī filma apliecina latviešu nesalaužamo spītu, dzimtenes mīlestību un varonību un būs interesanta visiem,» par savu darbu ir teicis Dreibergs.

Vēsturiskā kara drāma pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem ved skatītājus 100 gadus senā pagātnē. Sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību - pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Saviļņojošais stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu.

Foto: filmas «Dvēseļu putenis» svinīgā pirmizrāde

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu