Pēta Harija Potera gēnus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Laikā starp Ziemassvētkiem un Jauno gadu pat tik nopietns medicīnas žurnāls kā «British Medical Journal» atļaujas pajokot, savu speciālizlaidumu veltot aizvadītā gada dīvainākajiem pētījumiem.

Tā viens no Oksfordas universitātes Cilvēka ģenētikas centra pētniekiem analizējis rakstnieces Dž. K. Roulingas grāmatas par burvju puisēnu Hariju Poteru un viņa draugiem, lai pierādītu, ka burvji un raganas savas spējas ģenētiski pārmanto no senčiem un ka tās zaudē savu spēku vai, gluži otrādi, pastiprinās ārējo apstākļu ietekmē. Pētījuma autoram gan būtu vajadzīgi grāmatas varoņu DNS paraugi, lai gūtu apstiprinājumu savām hipotēzēm.

Savukārt Austrālijas neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsts Roberts Dž. Duglass no Adelaidas Karaliskā hospitāļa aprakstījis gadījumu ar austrāliešu futbolistu, kas sūdzējies par elpas trūkumu un sāpēm kaklā. Izrādījās, ka, svinot savas komandas uzvaru, viņš norijis alus pudeles metāla korķi. Secinājums – nelaimes gadījums nebūtu iespējams, ja viņš būtu izvēlējies tādu dzērienu kā šampanietis.

<em>http://www.focus.de</em>

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu