Slavenības palīdz bērniem tikt pie briļļu rāmīšiem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ilmārs Znotiņš

Aicinot cilvēkus ziedot bērnu briļļu rāmjus un līdzekļus Bērnu veselības autobusa darbības nodrošināšanai, trešdien tirdzniecības centrā «Spice» tika atklāts vides objekts «Ziedojumu virpulis».

Atklāšanas pasākuma apmeklētāji un īpašie viesi - dziedātāja Elizabete Zagorska, TV personība Armands Simsons ar ģimeni, kā arī bijusī modele, septiņu bērnu māmiņa Una Kārkliņa-Gavare ar bērniem - varēja iepazīt modernās redzes pārbaudes tehnoloģijas un arī izbaudīt viesošanos virtuālās realitātes pasaulē.

Ar «Ziedojumu virpuļa» starpniecību ikviens interesents varēs noziedot paša bērniem vairs nevajadzīgos briļļu rāmjus vai naudu nodibinājuma «Ronald McDonald House Charities» pārstāvniecībai Latvijā, kas izveidojusi Latvijas bērnu veselības autobusu.

Ar šo speciāli iekārtoto autobusu labdarības organizācija jau vairāk nekā četrus gadus ved pie bērniem visā valstī 30 dažādu specialitāšu ārstus no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, tādējādi padarot kvalitatīvas pārbaudes pieejamas tiem, kuri nevar atļauties paši aizbraukt pie ārsta.

Autobuss dodas izbraukumā 12 reizes mēnesī un ik mēnesi veic pārbaudes aptuveni 400 bērniem.

2015. gadā vien veiktas pārbaudes 5268 bērniem 44 Latvijas vietās, ieskaitot 1898 acu pārbaudes.

Pateicoties labdarības organizācijai, katru gadu tūkstoš bāreņu un bērnu ar īpašām vajadzībām saņem veselības aprūpi bez maksas.

Slavenības atklāja ziedojumu stendus un ar savu klātbūtni centās piesaistīt lielveikala apmeklētāju uzmanību.

Atklāšanas svētki tika aizvadīti ar sarunām, labām domām un garšīgu uzkodu baudīšanu, jo arī stenda atklāšana ir ceļa pirmais posms uz pozitīvu rezultātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu