Valsts prezidents bauda mākslu kopā ar deputātiem un miljonāriem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

No 15. jūlija līdz 30. augustam Mākslas muzejā «Rīgas Birža» skatītājiem būs atvērta izstāde «Aleksandrs Drēviņš un Nadežda Udaļcova. Laiku virpulī». Izstādes atklāšanas dienā «Rīgas Biržu» apmeklēja gan prezidents, gan deputāti un miljonāri.

Aleksandru Drēviņu, vienu no latviešu mākslinieku-modernistu paaudzes, 1915. gadā bēgļu gaitas aizveda uz Maskavu, kur viņš nonāca krievu avangarda aktīvajā mākslas dzīvē. Tur Drēviņš apprecējās ar «krievu avangarda amazoni» – mākslinieci Nadeždu Udaļcovu 20. gadsimta 30. gados, nostiprinoties sociālistiskā reālisma doktrīnai, Drēviņš tika pieskaitīts pie formālistiem. Mākslinieks gājis bojā 1938. gada represijās.

Aleksandrs Drēviņš ir gleznotājs, kura talants un radošais mantojums pieder gan latviešu, gan krievu mākslas vēsturei. Autora darbi glabājas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, tie ir iekļauti Maskavas Valsts Tretjakova galerijas pastāvīgajā ekspozīcijā.

Mākslinieku darbus bija ieradušies aplūkot gan valsts prezidents Raimonds Vējonis, gan mākslinieks Aleksandrs Vasiļjevs, gan Aigars Kavītis.

Viesus sagaidīja ar glāzi vīna, uzrunām, un tad tika atvērtas mākslas galerijas ekspozīcijas telpas.

Pēc gleznu apskatīšanas ikvienam viesim bija iespēja pārspriest redzēto, turpinot malkot vīnu un baudot speciālas, izsmalcinātas uzkodas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu