Iepriekšējo gadu Eirodziesmas uzvarētāji komentē, kāpēc Latvija neiekļuva Eirovīzijas finālā (120)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

16. maija vakarā noslēdzās Eirovīzijas šā gada otrais pusfināls, kurā pirmie uz skatuves kāpa Latvijas pārstāvji, grupa «PER». Kārtējo gadu Latvijai neizdevās iekļūt finālā. Latvijas Eirovīzijas atlases uzvarētāji analizē mūsu valsts neveiksmi.

Dziedātājs Roberto Meloni, kurš ir arī pēdējais mūziķis no Latvijas, kurš projekta «Pirates of the sea» sastāvā iekļuva Eirovīzijas finālā, uzskata, ka šā gada Latvijas pārstāvji, grupa «PER», izdarīja visu godam un uzstājās lieliski.

Foto: Santa Sergejeva/Sejas

«Pirmajiem ir grūti uzstāties, ir uztraukums un skatītāji zālē nav tik atsaucīgi kā vēlāk, kad, turpinot klausīties dziesmas, tiek uzlādēti ar emocijām. Puiši izdarīja visu, ko spēja, bija emocionāli bagāti, uzstājās kā zvaigznes, man patika,» savu viedokli par grupas «PER» uzstāšanos pauž Roberto.

Dziedātājs uzskata, ka finālā nekādā gadījumā nevajadzēja iekļūt Rumānijas un Ungārijas pārstāvjiem, jo viņu dziesmas un uzstāšanās nebija māksla.

«Esmu pārliecināts, ka šogad uzvarēs Itālija, Itālijai ir laba dziesma, spilgts izpildītājs un dziesmai piemīt lipīgums,» prognozēs dalās Roberto.

Dziedātājs Kaža jeb Kārlis Būmeisters, kurš, piedaloties Eirovīzijas dziesmu konkursā dueta «Valters un Kaža» sastāvā, izcīnīja godpilno piekto vietu, domā, ka netikām finālā, jo uz valsti nedarbojās negodīgais kaimiņu balsojums, par ko visi vienmēr uztraucas, bet vēlas, lai tas tiku attiecināms arī uz mums.

Foto: LETA

«Atskatoties uz Latvijas Eirodziesmas atlasi, grupas «PER» dziesma bija viena no spēcīgākajām. Tomēr man vienmēr ir licies dīvaini, ka pāris tūkstošu balsu var nolemt tik lielu lietu kā to, kuru grupu, mākslinieku, apvienību sūtīt uz tik lielu un prestižu konkursu. Varbūt ir jāmet miers uz pāris gadiem? Vai krasi jāmaina uzvarētāju dziesmas izvēles noteikumi,» aizdomājas Kaža.

Dziedātāja Aija Andrejeva,kura arī ir piedalījusies Eirovīzijas dziesmu konkursā un iestrēgusi savā pusfinālā, uzskata, ka «PER» puiši bija malači.

«Tā tas ir, mēs esam maza valsts, tāpēc mums tik daudzus gadus neveicas. Citu iemeslu neveiksmēm neredzu. Mums šogad bija ļoti laba dziesma, spilgti tērpi, šovs, neticu, ka citu acīs bijām sliktākie. Uz finālu tika daudzas sliktākas dziesmas,» analizē Aija Andrejeva.

Dziedātāja vēl puišiem nepārdzīvot, bet doties ielās un baudīt visu, ko konkurss un valsts spēj sniegt, krāt emocijas un pieredzi.

Aija priecājas par abām mūsu kaimiņu valstīm, kurām jau otro gadu pēc kārtas ir izdevies tikt uz lielo finālu.

«Neesmu redzējusi pirmo pusfinālu, tāpēc grūti nosaukt favorītus, bet, skatoties fragmentus, man acīs iekrita Francija. Zinu, ka uzvaru prognozē Norvēģijai, mani norvēģu dziesma nesajūsmināja, neredzēju to, ko citi redz, izsakot šo prognozi. Manās acīs norvēģu dziesmai trūkst enerģētikas,» savus favorītus nosauc Aisha.

Foto: LETA

Mākslinieks, kurš ir kāpis uz lielās Eirovīzijas pusfinālu skatuves, Intars Busulis, skatījās pusfinālu un ir pārliecināts, ka mums nav par ko skumt, jo, vērojot priekšnesumu, bija ar ko lepoties, uzstāšanās bija enerģētiska, viss bijis lieliski.

«Mūsējiem nav par ko skumt, mēs parādījām sevi no labās puses; ne vienmēr ir jātiek tālāk, lai būtu ieguvēji. Puiši parādīja, ka Latvijā ir labs eksporta produkts, kvalitatīvs, mūsdienīgs un spilgts. Un galu galā otrajā pusfinālā mums nebija daudz valstu sabiedroto,» pārdomās dalās Busulis.

Foto: Edgars Kalmēns

Intara Busuļa šā gada Eirovīzijas favorītu valsts ir Norvēģija. Dziedātājs ir sajūsmināts par viņu dziesmu, jo tā vienīgā atšķiras no visām pārējām finālā iekļuvušajām.

«Dziesma ir ieturēta grupas «Depeche mode» stiliņā, un man šis stiliņš saistās ar labām atmiņām, jaunības dienām, apvienojumā ar mūsdienīgiem elementiem, dziesma uzrunā,» favorītu atklāj Busulis.

Komentāri (120)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu