Latvieši svin Svētā Patrika dienu kā īsti īri (34)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns

Nedēļas izskaņā Dzelzceļa muzejā norisinājās ballīte par godu Svētajam Patrikam. Svētās Patrika dienas simbols – zaļā krāsa un īsts īru viskijs - piepildīja muzeja telpas.

Ienākot pasākuma norises vietā, viesus sagaidīja puiši, Svētā Patrika palīgi un pavadīja ikvienu līdz garderobei, jokojot, smejoties un radot pacilātu garastāvokli ikvienam, kurš ieradās sadrūmis.

Ballītes rīkotāji, «Jameson», rūpējās, lai vakara gaitā nebeidzas viskijs, kas ir šo svētku neatņemama sastāvdaļa. Pirmais dzēriens tika uzsaukts no «Jameson» puses, kuru pasniedzot, laipnie bārmenīši lietoja frāzi «lai dzīvo Svētā Patrika diena», bet viesi, saņemot dzērienu, atbildēja – «priekā».

Foto: Edgars Kalmēns

Vakara gaitā bija iespēja apgūt īru nacionālās dejas vai vienkārši grupas «Duan Alta» spēlētās īru tautas mūzikas pavadībā ļauties dejām. Labākajiem dejotājiem konkursa kārtībā bija iespēja laimēt «Jameson» kokteiļus.

«Manuprāt, tik ātri nevar iemācīties īru tautas dejas, tāpēc jāapvieno īru deja ar ballīšu dejošanu un ir atrasts ideālais variants. Galvenais priecāties, tāds ir visu svētku mērķis - vairot prieku,» smejas Māra Holšteina-Upmane.

Vakara izskaņā uz skatuves kāpa grupa «Astro`n`out», kura izpildīja gan ikvienam zināmos hitus, tādus kā «Gravitātei nē», «Tici sev» un «Daļa Rīgas», kā arī dziesmas no jaunā albuma «Lauvas». Lai paspilgtinātu ballītes atmosfēru, grupas soliste Māra Holšteina-Upmane dziesmās iesaistīja publiku, piedāvājot dziedāt līdzi, pastiprinot vienotības sajūtu.

Foto: Edgars Kalmēns

Kamēr viesi iedzēra vēl pa pāris glāzītēm ceļakājai, par mūzikas ritmiem rūpējās tautā iemīļotie dīdžeji Artis Volfs, Toms Grēviņš un Egons Reiters.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu