Depardjē stāsies Krievijas Komunistiskajā partijā? (73)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Slavenais franču aktieris Žerārs Depardjē, kurš nesen ieguvis Krievijas pilsonību, saņēmis uzaicinājumu pievienoties Krievijas Komunistiskajai partijai, piektdien apliecināja partijas Maskavas komitejas vadītājs Valērijs Raškins.

«Šodien es nosūtīju Depardjē oficiālu vēstuli, piedāvājot viņam iestāties Krievijas Federācijas Komunistiskajā partijā,» skaidroja politiķis.

Tā kā Depardjē ir Krievijas pase, viņš var kļūt par pilntiesīgu Krievijas kompartijas biedru.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagājušajā nedēļā parakstīja dekrētu, ar kuru Depardjē tiek piešķirta Krievijas pavalstniecība un tiesības maksāt salīdzinoši nelielo 13% ienākumu nodokli.

Kremlis pavēstīja, ka Depardjē pilsonība piešķirta par «viņa ieguldījumu Krievijas kultūrā un kinomākslā».

Depardjē sestdien Sočos tikās ar Putinu un saņēma Krievijas pasi, bet svētdien devās uz Mordviju, kur oficiāli tika reģistrēta viņa dzīvesvieta.

Aktierim arī esot piedāvāts Mordvijas kultūras ministra amats, tomēr no šī goda viņš atteicies.

Depardjē pagājušā gada nogalē paziņoja, ka atsakās no Francijas pases, jo viņu esot dziļi aizvainojuši premjerministra Žana Marka Ero pārmetumi saistībā ar došanos «nodokļu trimdā» uz Beļģiju.

Foto: Itar-Tass/Scanpix
Komentāri (73)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu