Skatītāji šokā! Operdīva Galante uz skatuves kāpj stipri slima (46)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Latvijas Nacionālajā operā uzstājās izcilā latviešu operdziedātāja Inese Galante. Skatītāji koncerta laikā sarunājās, jo bija šokēti, ka operdīva, sevi nesaudzējot, uz skatuves kāpa ar plaušu karsoni. Taču viņa, pateicoties spēcīgajām medikamentu devām, izturēja, nepieviļot savus skatītājus. Pēc solokoncerta sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Galante atzina, ka nav varējusi atteikties no šā koncerta, jo cilvēki no viņas gaida pasaku.

Pēc koncerta, kad Latvijas Nacionālās operas Sarkanajā zālē jau pulcējušās smalkās aprindas, kas, malkojot vīnu, vēlas sastapt Inesi un teikt viņai lielu paldies, viņa sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» atklāj, ka jūtas kā pēc dzemdībām. «Es nezinu, cik smagi bija publikai, bet man bija ļoti jākoncentrējas, jo ar plaušu karsoni es vēl nekad savā dzīvē neesmu dziedājusi. Ar bronhītu, traheītu un iesnām esmu kāpusi uz skatuves, bet šādā situācijā vēl nekad nebiju bijusi,» situāciju skaidro Galante.

Vaicājot, kāpēc operdīva nevarēja atcelt koncertu vai arī vienkārši iznākt kā dīva uz skatuves, jo cilvēki jau tāpat viņu mīl un dievina, viņa noraidoši purina galvu: «No manis gaida pasaku, burvību, citu pasauli. Visi grib lidot un atslēgties. Un vienkārši izbaudīt katru manis atveidoto varoni. Visas tās smeldzes un jūtas. Man tas ir ļoti no svara. Tāpēc es darīju, ko varēju, jo dakteri mani piecās dienās sašpricēja – no rīta sešas un vakarā atkal sešas injekcijas. Un tā piecas dienas pavadīju gan slimnīcā, gan mājās, jo šajā laikā paralēli vajadzēja arī pamēģināt, tādēļ, ka ar diriģentu nekad neesam kopā dziedājuši. Es vispār esmu ļoti paškritiska, bet, ja saglabā pašironiju un augstu prātu, tad jāsaka, ka es to izturēju. Man tikai gribējās, lai cilvēkiem ir kaifs, nevis viņi man dzīvo līdzi – būs vai nebūs, bet gan lai atpūšas un uzlido kaut kur citos slāņos. Tā ir mana misija,» izjūtās dalās operdīva.

Tiesa gan, dziedātāja sevi nesaudzē un pilnībā atdod skatuvei. Jau nākamās dienas vakarā viņa uzstājās Rīgas Doma baznīcā ar skatuves kolēģiem – kontrtenoru Sergeju Jēgeru un ērģelnieku Aivaru Kalēju.

Pēc šiem pārdzīvojumiem operdīva dosies uz savām ģimenes mājām Minhenē un sāks gatavoties Ziemassvēkiem. «Nāk Ziemassvētki un Jaunais gads. Runāsim pozitīvi un domāsim, ka viss būs labi, ka paies 21. decembris un pienāks 22., 23., 24., kā arī 31. decembris. Un sāksies kalendārs no jauna. Būs jauna un skaista dzīve katram no mums Latvijā. Būs daudz vairāk saulainu seju uz ielām, daudz darbiņa. Lai visiem būtu dzīve komfortā un mērķis, kuru var sasniegt ne tikai ārzemēs, bet arī tepat mājās,» savu novēlējumu Latvijai gadu mijā atklāj Galante.

Jaunajā gadā operdīva vēl sev un savai ģimenei veselību. «Manai mammītei 31. decembrī aprit 90 gadi. Viņai arī veselība šāda tāda, bet mēs cīnāmies par viņu. Lai mana meitiņa ir sekmīga un laimīga, un lai viņai un viņas draugam daudz mīlestības vienam pret otru, kā arī manai māsiņai ar vīru un visiem maniem mīļajiem draugiem,» savu jaunā gada vēlēšanos pauž Galante.

Šogad Ziemassvētkos Inese būs kopā ar draugu (Minhenes radio žurnālistu Franku Manholdu. - Red. piez.) un viņa tuviniekiem Minhenē. «Man bija paredzēts milzīgs «party» ar draugiem Ķelnē. Tā jau mums ir tradīcija, bet es šoreiz izvēlējos pavadīt svētkus intīmā gaisotnē. Mans draugs ir ļoti laimīgs, ka esmu izvēlējusies svētkus svinēt ar viņu, nevis milzīgā un pompozā šiki miki sabiedrībā. Domāju, ka tā ir pareizā izvēle, jo Ziemassvētku vakars ir jāpavada ģimenes lokā, kad var pasēdēt sveču gaismā un padomāt par katru,» stāsta Galante.

Operdīvas ģimenes mājā Minhenē nākamnedēļ beidzas remonts un sāksies Ziemassvētku eglītes rotāšana.

Komentāri (46)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu