Žagars pirmizrādes ballē bučo Grendi (23)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sejas.lv

Operas «Lucia di Lammermoor» pirmizrādes ballē Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē bija pulcējušies sabiedrībā pazīstami ļaudis. Kā novēroja «Sejas», netrūka arī interesantu mirkļu - piemēram, LNO direktors Andrejs Žagars kādā brīdī sirsnīgi saskūpstījās ar kultūras ministri Žaneti Jaunzemi-Grendi.

Doniceti slavenās operas pirmizrādi Rīgā publika uzņēma ar gavilēm, pieceļoties kājās un māksliniekus no skatuves nelaižot prom vismaz desmit minūtes. Par vakara varoņiem, neapšaubāmi, kļuva galveno lomu atveidotāji - brīnišķīgā latviešu operdziedātāja Marina Rebeka (Lucia) un viņas dzīvesbiedrs Dmitro Popovs, kurš izrādē iejutās viņas mīļotā Edgardo lomā. Abu mākslinieku parādīšanos Beletāžas zālē klātesošie sagaidīja ar vētrainām ovācijām.

Galveno lomu atveidotāji - lieliskā latviešu operdziedātāja Marina Rebeka un ukraiņu tenors Dmitro Popovs - ir pāris arī dzīvē
Galveno lomu atveidotāji - lieliskā latviešu operdziedātāja Marina Rebeka un ukraiņu tenors Dmitro Popovs - ir pāris arī dzīvē Foto: Sejas.lv

Īsā sarunā ar portālu «Sejas» dziedātāji pastāstīja, ka šī ir pirmā reize, kad abi uz skatuves dzied vienā izrādē. «Protams, uztraucāmies viens par otru un to, kā tiksim galā ar šo izrādi,» pauda Marina, atklājot, ka viņu ļoti aizkustinājusi Rīgas publikas reakcija. «Bija sajūta, ka latviešu klausītāji kļuvuši karstasinīgāki un temperamentīgāki. Vienubrīd likās, ka zālē ir itāļi,» smēja dziedātāja.

Savukārt Dmitro atzina, ka viņam ļoti patīkot dziedāt Rīgā - viņa sievas dzimtajā pilsētā, kur abi pirms vairākiem gadiem iepazinušies LNO iestudētajā izrādē «Mīlas dzēriens». «Pēc meitiņas Katrīnas piedzimšanas šī Marinai ir pirmā lielā loma. Manuprāt, viņa tika galā lieliski. Vienīgā problēma ir tā, ka, atbraucot uz Rīgu, atkal abi saslimām. Te tas klimats tāds dīvains,» atzina Dmitro, piebilstot, ka abu meitiņu, kurai ļoti patīkot skatīties vecās padomju laiku multiplikācjas filmas, pieskatot viņa vecāki, kas arī ieradušies Rīgā.

LNO solists Jānis Apeinis un viņa draudzene Ilze
LNO solists Jānis Apeinis un viņa draudzene Ilze Foto: Sejas.lv

Dziedātājs Jānis Apeinis pirmizrādes balli apmeklēja kopā ar draudzeni Ilzi, taču no sīkākiem komentāriem par savu pavadoni izvairījās.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu