Līga Rīdere šā rudens pirmo sniegu nosvin ar dziedāšanu zirgam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/ligarideremusic/

Lai gan vēl pavisam nesen vēl baudījām atvasaru un priecājāmies par siltajiem saules stariem, laikapstākļi Latvijā ir krasi mainījušies – daudzviet pat uzsnidzis pirmais sniegs. To piedzīvojusi arī pašmāju dziedātāja un veterinārārste Līga Rīdere, kuru iepazinām šova “X Faktors” pirmajā sezonā.

“Šorīt pamodos un piedzīvoju pirmā sniega prieku. Nu varēju kopā ar bērniem priecāties, cik viss paliek balts - tīrs, gaišs un mierīgs. Vīrs mani atgrieza realitātē, jo uz piektdienu mašīnu pieteica servisā uz ziemas riepu maiņu.

Bet es gribu padalīties savās sajūtas. Ziema nav mans mīļākais gadalaiks, jo man mēdz salt arī vasarā. Bet man tīk gaišums un tā cerību pilnā sajūta, ko ienes sniegs rudens un ziemas drēgni tumšajos vakaros. 

Dziesma “Uzsniga sniedziņš balts” nāk man līdzi no bērnības, kad tētis to dziedāja. Un es šo dziesmu nesu sev līdz... jo mana lielākā dzīves vērtība ir “silta plauksta”, kas sasildīs! Mīlestībai ir jāizglābj pasauli,” tā Rīdere.

Kā jau ziņots, grupa “Jānis Bukums” un “X Faktora” fināliste Līga Rīdere oktobra vidū laida klajā dziesmu un mūzikas video “Parasts stāsts”.

“Dziesmas “Parasts stāsts” tapšanas stāsts gan ir nedaudz sarežģītāks par tās nosaukumu,” jokojas grupas dalībnieki: “Ar dziesmas ideju ilgi strādājām, bet kaut kas diemžēl “nelīmējās” kopā. Dziesma “nenāca” pie mums. Tad, pēc kāda laika, kad jau bijām atmetuši dziesmai ar roku, vienu vakaru pēc grupas mēģinājuma Jānis ar ģitāristu un albuma koncepta autoru Arturu Liedi ieslēdzās studijā, un dziesma bija gatava jau pēc 10 minūtēm! Nostrādāja taisnais savienojums ar ziemeļu dieviem. [..] Tātad pabeidzām gatavot dziesmu. Pienāca laiks to ierakstīt, sākām domāt, ko šajā “gabalā” tādu interesantu ielikt? Daļa grupas biedru saka - vajag stīgu instrumentus, lai ir drāma. Daļa savukārt, ka vajag sieviešu vokālu, lai ir dialogs! Bukums jau iepriekš grupai bija teicis, ka ir pamanījis lielu balsi un potenciālu “X Faktora” finālistē Līgā Rīderē! Sazinājāmies, un Līga piekrita ar mums sadarboties. Dziesma ir patiešām izdevusies un balsis kopā skan ļoti labi!”

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu