Foto "Pieci.lv" ar dārza ballīti nosvin astoto jubileju

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieskats radio "Pieci.lv" astotās jubilejas dārza svinībās
Foto: Ieskats radio "Pieci.lv" astotās jubilejas dārza svinībās Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svinot Latvijas Radio 5 - Pieci.lv astoto jubileju, 23. jūlijā "Hanzas peronā" norisinājās dārza svētki. 


Pieci.lv dzimšanas dienā uzstājās mūziķi rolanda če, Aivo Oskis, Elizabete Gaile, Katō, AnnaKrista, "Citi Zēni", un "Sudden Lights".

Dienas garumā bija klausāmas arī aktuālas sarunas par dārzu un augu nozīmi pilsētvidē. 

Dārza svētkus varēja apmeklēt klausītāji ar sadarbspējīgu digitālo Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. 

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv jubilejas atzīmēšana ir tradīcija, kuras laikā radiostacija raida aktuālāko mūziku un skar dažādas kultūras, mākslas, ekoloģijas u.c. tēmas.

Iepriekš Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā deputāti vienojās rakstīt vēstuli Latvijas Radio valdei, lūdzot skaidrot izmaksas 23. jūlijā paredzētajām radio "Pieci.lv" astotās jubilejas svinībām. Komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš informēja, ka svinības plānotas "Hanzas peronā", kurā notiks ballīte, uzstāsies dīdžeji un nebūšot tikai "delfīni un žirafes". Deputāts vēlējās uzzināt, cik izmaksās svinības, "kas nāks pretī" un kādas ir telpu īres izmaksas. Kaimiņu šis budžeta jautājums ļoti interesējot.

Latvijas Radio pārstāve Ieva Aile aģentūrai LETA skaidroja, ka "Pieci.lv" ārpus studijas izbraukuma ētera pasākuma - dārza svētku, kas veltīti radiostacijas astotajai jubilejai - izmaksas ir nepilni 5000 eiro, no kuriem ietilpīgākās pozīcijas ir mūziķu apskaņošana un dīdžeja pults, skatuves zonas izgaismošana. Šī pasākuma daļa Latvijas Radio izmaksās ap 1600 eiro. "Vēlamies uzsvērt, ka šīs izmaksas 10 stundu izbraukuma tiešraidei ir samērīgas," norādīja Latvijas Radio.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu