Mātes dienas noskaņās aizvadīts Osokina Brīvības festivāla Ukrainai noslēgums

TVNET
Papildināts 00:24, 15. maijs, 2024
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Daiga Bināne

Svētdien, 12. maijā plkst. 19.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē tika aizvadīts Osokina Brīvības festivāla Ukrainai noslēguma koncerts. Īpašā, Mātes dienai veltītā koncertā latviešu un ukraiņu mākslinieki vienojās kopīgā atbalstā ģimenēm un bērniem Latvijā un Ukrainā. 

Koncertā piedalījās Ieva Akuratere, Jānis Lūsēns, Zigfrīds Muktupāvels, grupa “Citi zēni”, Ingus Ulmanis/Lādezers, vokālā grupa “Midnight Five”, Viktorija Prituļaka, Anastasija Vasilenko, Anastasija Jačmenkina un Andrejs Osokins.

Katra iegādātā biļete uz festivāla pasākumiem ir ziedojums Ukrainas armijas un civiliedzīvotāju atbalstam, kā arī smagi slimu bērnu vecākiem Latvijā. Sadarbībā ar “Biļešu Paradīze” un Ziedot.lv festivāla pasākumu biļešu ieņēmumi un īpašā akcijā portālā Ziedot.lv savāktie līdzekļi tiks izlietoti šiem mērķiem. Plašāka informācija par festivāla labdarības mērķiem un ziedojumu akciju pieejama Ziedot.lv mājaslapā.

Šis ir jau piektais Osokina Brīvības festivāls, kas jau trešo gadu ir veltīts Ukrainai un tās cilvēkiem, apliecinot nemainīgu atbalstu un solidaritāti ar tās tautu, sargājot brīvību un demokrātiju. Festivāla programmā, kas aptvēra akadēmisko un neakadēmisko mūziku, atzītu klasiķu skaņdarbus un pirmatskaņojumus, tika dziļi integrēta Ukrainas tematika un mākslas vērtības. Festivāla pasākumos piedalījās gan Latvijā patvērumu radušie, gan speciāli uz festivālu uzaicinātie ukraiņu mākslinieki no Ukrainas.

Festivāla raibais dalībnieku pulks. 
Festivāla raibais dalībnieku pulks. Foto: Publicitātes foto

Festivāla un tā ieskaņas laikā gandrīz divu mēnešu garumā Rīgā un Daugavpilī neskaitāmi latviešu, ukraiņu un citu valstu mākslinieki un dažādu jomu profesionāļi tika pulcēti daudzveidīgos pasākumos. Notika koncerti, meistarklases Latvijas mūzikas skolu un mūzikas vidusskolu audzēkņiem, dokumentālā kino un sarunu diskusiju diena, īpašs pasākums Latvijā patvērumu guvušiem ukraiņiem un citi notikumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu