Dženifera Lorensa vēl arvien ir vislabāk atalgotā aktrise pasaulē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Holivudas aktrise Dženifera Lorensa ir vislabāk atalgotā aktrise pasaulē otro gadu pēc kārtas, un viņas peļņa pirms nodokļu nomaksas sasniegusi 46 miljonus ASV dolāru (41 miljonu eiro), otrdien ziņoja žurnāls «Forbes».

26 gadus vecā amerikāņu aktrise Lorensa savas peļņas lauvas tiesu

ieguva par «Bada spēļu» («Hunger Games») sērijas pēdējo filmu, kas ienesa tās veidotājiem 650 miljonus dolāru (573 miljonus eiro).

Priekšapmaksa par filmēšanos gaidāmajā kosmosa trillerī «Pasažieri» («Passengers») palīdzēja Lorensai saglabāt pirmo vietu un pārspēt otrās vietas ieguvēju Melisu Makartiju, kura nopelnījusi 33 miljonus dolāru (29 miljonus eiro).

10 vislabāk atalgotās aktrises pasaulē kopā nopelnījušas 205 miljonus dolāru (181 miljonu eiro) pirms nodokļu nomaksas 12 mēnešu laikā no 2015.gada 1.jūnija.

Ceturtdien ir paredzēts publicēt vislabāk atalgoto aktieru sarakstu, un ir gaidāms, ka tajā iekļautie vīrieši atkal būs nopelnījuši ievērojami vairāk nekā aktrises.

Aktieru un aktrišu nevienlīdzība atalgojuma ziņā nonāca mediju uzmanības krustpunktā 2014.gadā, kad noplūdinātas kompānijas «Sony Pictures Entertainment» e-pasta vēstules parādīja, ka Lorensa par lomu filmā «Amerikāņu afēra» («American Hustle») saņēmusi mazāk nekā tajā tēlojušās vīriešu dzimuma zvaigznes.

Lorensa, kas 2012.gadā ieguva «Oskaru» kā labākā aktrise par lomu romantiskajā komēdijā «Optimista stāsts» («Silver Linings Playbook»), 12 mēnešos līdz 2015.gada 1.jūnijam bija nopelnījusi vēl vairāk – 52 miljonus dolāru (46 miljonus eiro).

45 gadus vecā Makartija pēdējā gada laikā nopelnījusi par 10 miljoniem dolāru (deviņiem miljoniem eiro) vairāk nekā iepriekšējos 12 mēnešos, pateicoties atalgojumam par lomu filmā «Spoku mednieki» («Ghostbusters»).

Trešajā vietā ir Skārleta Johansone ar nopelnītiem 25 miljoniem dolāru (22 miljoniem eiro), bet ceturto pozīciju ieņem Dženifera Anistone ar 21 miljonu dolāru (18,5 miljoniem eiro).

Holivudā relatīvi mazpazīstamā Faņa Binbina no Ķīnas iekļuva piektajā vietā, nopelnot 17 miljonus dolāru (15 miljonus eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu