Jauns rīta raidījums — «Labrīt, Latvija»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ierastais LTV1 rīta raidījums «Rīts» no 4. maija vairs nebūs skatāms līdzšinējā formātā — tā vietā sāksies raidījums «Labrīt, Latvija!», ziņo Latvijas Televīzijas sabiedrisko attiecību speciāliste Ieviņa Liepiņa.

«Labrīt, Latvija!» būšot kā «atvērts logs uz jaunu darbdienu un pasauli ikviena cilvēka ikdienā». Latvijas Televīzija, «inventarizējot» rīta programmu, izvirza mērķi uzrunāt visas Latvijas iedzīvotājus, modinot ne tikai skrienošos rīdziniekus, bet arī Latvijas reģionus, atcerēties, ka līdzās sabiedriski politiskajām norisēm cilvēka dzīvi ietekmē arī daudzi citi notikumi.

Pirmā stunda — dinamiska un raita. Koncentrēti un daudzpusīgi ziņu izklāsti, arī ekonomikas, ārzemju, finanšu, laika un sporta ziņas, informācija tiem, kas tieši tobrīd gatavojas doties ceļā. Otrā stunda — tiem, kuru rīta ritms mierīgāks: informācija par izklaides iespējām, mūzikas jaunumi, sadzīviski temati, konkursi.

Tomēr vienu tradīciju LTV rīta programma nemainīs. Jau kopš «Rīta buma» laikiem tai piemīt visai zīmīgs vaibsts — būt par meistardarbnīcu: ar darbu rīta programmās televīzijas karjeru sākušas gan Baiba Strautmane un Līga Ozola, gan Krista Vāvere, Ansis Bogustovs un Sandra Zviedre... Tieši šāds nolūks — Latvijas Televīzijā palīdzēt ienākt jaunajiem — ir arī programmai «Labrīt, Latvija!». Jaunajā, gaišajā studijā līdzās esošajiem rīta programmas vadītājiem — Ijai Circenei-Grošai, Aigaram Rozenbergam un Elvim Jansonam — no 4. maija par savējiem sauksim Andri Buli, Velgu Vītolu, Ivetu Šnepu.

Andris Bulis pašlaik vairāk pazīstams teātra pasaulē — viņš ir redzams Latvijas Nacionālā teātra izrādēs un Gaļinas Poliščukas teātra studijā. Savukārt Latvijas Televīzijā viņš veiksmīgi debitēja šogad februārī, raidījumā «Dzīvīte» stāstīdams par grāmatām.

Velgas Vītolas balsi noteikti atpazīs Latvijas Radio 2 klausītāji, jo viņa ir šīs raidstacijas programmu vadītāja, savukārt daļa viņas sirds pieder arī virknei citu lietu: Velga ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes komunikācijas nodaļā, par savu hobiju sauc mākslas fotografēšanu (Velgas melnbaltie foto bijuši aplūkojami arī vairākās izstādēs) un savulaik pavisam nopietni mācījusies arī dziedāšanu.

Iveta Šnepa ir Latvijas Universitāti absolvējusi angļu filoloģe, turklāt gadu šajā nozarē papildinājusies arī ASV, bet viņas ikdiena saistīta ar starpbanku sadarbību un klientu attiecībām. Televīzija ir sens Ivetas sapnis un aicinājums (1997. gadā Iveta īsu brīdi lasījusi ziņas TV3), turklāt šajā gadījumā var runāt par ģimenes tradīciju turpinājumu — Ivetas mamma ir populārā Atmodas laika TV «Panorāmas» žurnāliste Velta Puriņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu