Aktrise Madara Botmane piedalās Sieviešu skrējienā, jo labāk ir sportot, nevis tikai ēst

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com

Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane šogad izlēmusi piedalīties Sieviešu skrējienā, par spīti tam, ka skriešana nav īsti viņas sporta veids. Aktrise skries septiņu kilometru distanci.

1.maijā Mežaparkā vairāki tūkstoši sieviešu tiksies uz starta līnijas, lai veiktu 7 kilometrus garo Sieviešu skrējiena distanci skrienot, ejot vai nūjojot.

Dalības numurus būs iespējams saņemt pasākuma norises vietā piektdien, kur jau plkst. 11.00 Mežaparka estrādē darbu sāks info telts, reģistrēšanās, velonovietne un mantu glabātuve.

Nacionālā teātra aktrise Madara Botmane ir viena no skrējiena patronesēm, kura šogad ir nolēmusi skriet septiņu kilometru distanci. Māksliniece nolēmusi piedalīties, jo nav izpratusi garo distanču burvību un šis bija labs iemesls, kāpēc atkal pamēģināt to saprast.

Foto: Instagram

«Ikdienā es sportoju. Domāju, ka labi pazīstu savu ķermeni un zinu, kas tam ir vajadzīgs un kas nav, kuras muskuļu grupas man vairāk jānodarbina un kuras mazāk, ar kādām darbībām varu sen nenodarīt pāri, bet ar kādām likt justies labāk. Daudzus gadus esmu dejojusi, tāpēc ļoti labi pazīstu savu ķermeni fizisko aktivitāšu ziņā. Skriešana nav mans dabiskais sporta veids, un domāju, ka tāds nebūs, tikai sezonāls, mans ķermenis vairāk prasa stiepšanos un atbrīvošanos, ne tik daudz fizisku slodzi. Bet ik pa pāris gadiem ar skriešanu nodarbojos regulāri, un šis ir viens no tiem gadiem – pavasariem,» atklāj Madara.

Madara iesaka sievietēm skriet un piedalīties šāda veida skrējienos, tāpēc, ka labāk ir kaut ko darīt, nevis sēdēt mājās, labāk ir sportot, nevis tikai ēst. Sports atver gan ķermeni, gan prātu.

Foto: facebook.com

Runājot par rezultātu, kuru Madara cer iegūt skrienot, aktrise atbild, ka pats skriešanas fakts jau ir rezultāts. Tas, ka viņa domā par savu fizisko izturību, ir rezultāts, pārējais ir tikai process, kurš nepieciešams. Madara necenšas ne atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, ne kaut ko pieaudzēt klāt. Viss, ko viņa vēlas, ir būt veselai un spēcīgai.

Sportošana un veselīgs ēdiens iet roku rokā, Madara nenoliedz, ka ir ēdusi frī kartupeļus un burgerus, bet šāda pārtika, nav viņas ikviena, tikai izklaide.

Foto: facebook.com

«Es nekad neesmu ēdusi īpaši neveselīgi. Ēdu to, kas garšo un ko organisms prasa. Ķermenis jau vislabāk māk pateikt, ko grib, tik jāmāk klausīties. Parasti ēdu svaigu pārtiku, svaigus dārzeņus, dzeru svaigi spiestas sulas, nepatīk konservēta pārtika. Ja vēl vasara vai rudens un var kaut ko paņemt no dārza - izcili. Ēdu visu to, kas man garšo un liek justies labāk,» nobeidz Madara.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu