Festivālā «Crossing Europe» Austrijā Latviju pārstāves divas filmas

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Festivālā «Crossing Europe», kas Austrijas pilsētā Lincā norisināsies no 20.aprīļa līdz 25.aprīlim, Latviju pārstāvēs divas filmas, noskaidrots Nacionālajā kino centrā.

Sadaļā «Cinema Next Europe» tiks izrādīta režisora Uģa Oltes filma «Dubultie svešinieki», bet festivāla dokumentālo filmu konkursā iekļauts Romana Bondarčuka darbs «Ukraiņu šerifi».

Oltes «Dubultie svešinieki» ir Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma ietvaros izstrādāts projekts, kas paguvis apceļot vairākus festivālus, tostarp Gruzijas «Batumi International Art-house Film Festival», pašmāju «Riga International Film Festival» un «International Documentary Film Festival Amsterdam» (IDFA). Filma ir Latvijas un Gruzijas kopražojums.

Festivālā «Crossing Europe» filmu pārstāvēs tās režisors Olte. «Apvidus karte ir bezgalīga lasāmviela, kurā var ierakstīt arī savu stāstu. Filmētājs no Ziemeļiem kopā ar fotogrāfi no Dienvidiem dodas uz svešu zemi, kur mīt vēstures nogurdināti ļaudis un laiks tiecas sastingt, bet jebkura tikšanās ir greizais spogulis, lai ieskatītos pazīstamās acīs,» par filmu «Dubultie svešinieki» stāstījuši autori.

Savukārt «Ukraiņu šerifi» stāsta par nelielu ciematu Ukrainas dienvidos, kur traģikomisks policistu pāris Viktors un Volodja izšķir dzērāju kautiņus un meklē vistu zagļus, taču pasaules politiskā situācija un Krievijas-Ukrainas starptautiskās attiecības piešķir šai ikdienai nopietnu un trauksmainu fonu.

«Ukraiņu šerifi» ir Latvijas, Ukrainas un Vācijas kopražojums. Filmas režisors ir ukrainis Bondarčuks, bet producenti - Uldis Cekulis un Darja Averčenko. Filma saņēmusi īpašo žūrijas balvu kā labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma IDFA.

Festivālā «Crossing Europe» koncentrējas uz kvalitatīva un dažāda Eiropas kino demonstrēšanu. Šogad tajā tiks izrādītas 162 filmas no 35 valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu