Bez dienišķajām rūpēm par grimu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No arhīva

Jebkuras sievietes sapnis ir vienmēr labi izskatīties. Lai nevajadzētu katru rītu stāvēt pie spoguļa, akcentējot lūpas, acis un uzacis, labs risinājums ir permanentais grims jeb mikropigmentācija. Procedūras laikā epidermā ievada krāsvielu, iezīmējot paliekošas acu, lūpu un uzacu līnijas. Permanentajam grimam ir ne tikai dekoratīva, bet arī koriģējoša nozīme.

To veido ar aparātu, kurā ievieto adatiņu ar atšķirīgu kanālu skaitu, no kā ir atkarīgs līnijas biezums. Parasti vienā reizē iezīmē tikai vienu daļu — acis, uzacis vai lūpas —, kas atkarībā no speciālista meistarības prasa 1–2,5 stundas.

Speciālisti dažādos salonos strādā ar atšķirīgu aparatūru un atšķirīgām krāsām. Krāsas noturība ir atkarīga no tās kvalitātes, speciālista meistarības, cilvēka dzīvesveida un vielmaiņas īpatnībām — tā saglabājas 2–5 gadus.

Priekšroka — dabiskām krāsām

Skaistumkopšanas salonu «Kolonna» vadošā speciāliste Baiba Jevdokimova ar mikropigmentāciju nodarbojas septiņus gadus un atzīst, ka permanentā grima veidošana prasa lielu atbildību, jo tas saglabājas ilgu laiku. Viņasprāt, ir ļoti svarīgi, lai speciālists vispirms būtu labs grima meistars.

«Brīnos par sievietēm, kuras uztic permanentā grima veidošanu par 20–30 latiem «kaktu meistariem». Par tādu summu nav iespējama kvalitatīva procedūra — laba aparatūra un augstvērtīgas krāsas maksā dārgi,» teic B. Jevdokimova. «Bieži vien cilvēki nekvalitatīvi veiktu permanento grimu vēlas izlabot, taču no ķīmiskās krāsas nav viegli atbrīvoties. Oranžas vai zilas uzacis gan var koriģēt, taču pēc 3–4 gadiem košā krāsa atkal būs redzama.»

B. Jevdokimova iesaka izvēlēties permanento grimu nevis ar ķīmiskajām, bet dabiskajām minerālu pigmentu krāsām, kas izskatās dabiski, nevar radīt neparedzētu rezultātu un neizraisa alerģiju.

Salonos, kur veic permanento grimu, pieejami vismaz desmit dažādi krāsu toņi. Tomēr viens tonis katrai sievietei izskatīsies nedaudz atšķirīgi, jo katrai ādai ir citāds pH līmenis. Lai grims būtu izteiksmīgāks un noturīgāks, procedūru atkārto pēc 15 dienām.

B. Jevdokimova teic, ka procedūra neesot sāpīga un gadoties, ka klientes tās laikā pat iesnaužoties. Tiesa, sāpīgums ir atkarīgs no aparāta, ar ko veic procedūru, un cilvēka sāpju sliekšņa. Visbiežāk sāpīga šķiet permanentā grima veidošana lūpām. Sāpes var mazināt ar anestezējošu ziedi.

Pēc procedūras apstrādātā vieta dažas dienas var būt piesarkusi un pietūkusi. Dažkārt veidojas krevelīte, ko nedrīkst nokasīt, jo tad izzudīs arī pigments. Sākumā krāsa var likties pārāk spilgta, taču tā kļūs bālāka jau no nākamās dienas. Gala rezultāts būs uz pusi gaišāks. Pēc permanentā grima veikšanas divas nedēļas jālieto speciāls dziedējošs krēms. Nedrīkst iet uz pirti, solāriju, sauļoties (saules staru ietekmē pigments noārdās četras reizes ātrāk), veikt ķīmisko pīlingu un augļskābju procedūras. Pēc lūpu grima veidošanas apmēram piecas dienas nav ieteicams skūpstīties.

Permanentais grims nav ieteicams:

  • grūtniecības un bērna zīdīšanas laikā;
  • ja ir uzmetušās herpes;
  • cukura diabēta un alerģijas slimniekiem.

Cena / Skaistuma salons

Uzacis

  • Ls 120–150 «Kolonna»
  • Ls 120 «Derma»
  • Ls 85 (pastāvīgajiem klientiem Ls 68) «Harmonija» (Tukumā)

Lūpas

  • Ls 100–200 «Kolonna»
  • Ls 120–150 «Derma»
  • Ls 85–105 (pastāvīgajiem klientiem Ls 68–84) «Harmonija» (Tukumā)

Augšējais acu plakstiņš

  • Ls 60 «Kolonna»
  • Ls 80 «Derma»
  • Ls 45 (pastāvīgajiem klientiem Ls 36) «Harmonija» (Tukumā)

Apakšējais acu plakstiņš

  • Ls 50 «Kolonna»
  • Ls 40 «Derma»
  • Ls 35 (pastāvīgajiem klientiem Ls 28) «Harmonija» (Tukumā)

* Cenā ietilpst arī korekcijas procedūra

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu