Mika Džegera mīlestības vēstules pērk par 163 095 latiem!

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien mūziķa Mika Džegera mīlestības vēstules bijušajai mīļākajai Māršai Hantai izsolītas par 187 250 sterliņu mārciņām (163 095 latiem).

Desmit vēstuļu, no kurām pirmā izsūtīta 1969.gada vasarā, prognozētā cena bija 70 līdz 100 tūkstoši mārciņu (61 līdz 87 tūkstoši latu).

«Laiks, kad tās rakstītas, piešķīris šīm vēstulēm vietu mūsu kultūras vēsturē,» pēc Londonā notikušās «Sotheby's» izsoles teica Hanta. «1969.gadā panīka izšķiroša, revolucionāra ēra, ko īpaši ietekmēja tādi mākslinieki kā «The Beatles», «The Rolling Stones», Džeimss Brauns un Bobs Dilans.»

Foto: AP/Scanpix

«Viņu slēptākajām domām nevajadzētu palikt to ģimeņu īpašumā, bet gan piederēt visiem, lai atklātu, kādi patiesībā ir šie mākslinieki - ne tikai to komerciālie tēli, bet arī īstā būtība,» viņa uzskata.

Džegers rakstīja tā laika mīļotajai no filmas «Ned Kelly» («Neds Kellijs») uzņemšanas laukuma. Hanta vēstulēs raksta par Emīlijas Dikinsones dzeju, tikšanos ar rakstnieku Kristoferu Aišervudu un kādu nerealizētu projektu, savukārt Džegers stāsta par «The Rolling Stones» ģitārista Braiena Džonsa nāvi, kā arī par attiecību sabrukumu ar dziedātāju Mariannu Feitfulu, ar kuru arī tajā laikā satikās.

Hanta, ko uzskata par iedvesmas avotu «The Rolling Stones» dziesmai «Brown Sugar», laidusi pasaulē Džegera pirmo meitu Kerisu.

Mūziķa attiecības ar melnādaino Hantu nonāca atklātībā tikai 1972.gadā.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
    Uz augšu