Atzinušies 300 Džimija Sevila pedofilijas upuri (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijā sākta neatkarīga izmeklēšana par pedofilijas skandālu, kurā ierauts raidkorporācijas BBC ilggadīgā šovu zvaigzne Džimijs Sevils.

Ekscentriskais šovu vadītājs Sevils nomira pirms gada, taču pēdējās nedēļās Lielbritānijā uzjundījis apjomīgs skandāls par Sevila pastrādātu seksuālu uzmākšanos un izmantošanu aptuveni 40 gadu garumā.

Skandāls aizsākās oktobra sākumā, kad telekanāla ITV dokumentālajā filmā izskanēja pirmās pret Sevilu vērstās publiskās apsūdzības, ka viņš seksuāli izmantojis nepilngadīgas meitenes.

Foto: AP/Scanpix

Kopš tā laika izmeklētājiem par piedzīvoto seksuālo varmācību pastāstījuši aptuveni 300 upuri, kas Sevilu padara par vienu no lielākajām seksuālajām varmākām Lielbritānijas vēsturē.

Neatkarīgo izmeklēšanu par BBC darba kultūru un praksi vairāku desmitgažu garumā, kad Sevils strādāja raidkorporācijā, vadīs bijusī Apelāciju tiesas tiesnese Dženeta Smita.

Smitas vadītajā izmeklēšanā tiks noskaidrots, «cik lielā mērā BBC personāls bija informēts par Džimija Sevila nelikumīgajām un/vai nepiemērotajām darbībām BBC telpās vai BBC piederošos īpašumos».

Sevils nomira 84 gadu vecumā 2011.gada 29.oktobrī savās mājās Līdsā Anglijas ziemeļos.

Kopš skandāla aizsākšanās vairāki bijušie Sevila kolēģi atklājuši, ka iepriekš izskanējušas baumas par viņa uzmākšanos nepilngadīgām meitenēm, kā arī septiņi upuri iepriekš vērsušies policijā, taču izmeklēšana pret Sevilu ne reizi netika uzsākta.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu