VIDEO Internetu satricina Rīgas mēra amata kandidātes Tatjanas Karginas latviešu valodas "prasmes" (26)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Tatjana Kargina
Tatjana Kargina Foto: LETA

19. augustā sociālajā vietnē "Twitter" diskusijas raisījis kāds videomateriāls, kurā apkopoti kadri no kulinārijas šova "La Dolce Vita", kuru vada itālis Roberto Meloni. Par raidījuma viesi šoreiz kļuvusi Tatjana Kargina, baņķiera Valērija Kargina bijusī sieva un kandidāte uz Rīgas domes vadītājas amatu gaidāmajās vēlēšanās. Tiesa, skatītāju interesi šoreiz ir rosinājušas nevis receptes, bet gan Karginas valsts valodas zināšanas.

Interneta lietotāji izcēluši, cik labas, pretstatā Tatjanas lingvistiskajām prasmēm, ir šova vadītāja un dziedātāja Roberto Meloni spējas izteikties latviski. Jāpiebilst, ka šis video izvilkums ir no raidījuma, kas ticis pārraidīts šā gada martā.

Arī pats Meloni komentējis video, vēstot: "Es atbraucu uz Latviju kā itāļu valodas skolotājs, tomēr nekad nebūtu domājis, ka varēju kļūt par latviešu valodas skolotāju. Bet es varu droši apgalvot, ka NEKAD neiešu politikā, labāk pie doradām."

Kargina gaidāmajās vēlēšanās startēs no partijas "Jaunā Saskaņa" saraksta.

Atgādinām, ka 2013. gadā Augstākā tiesa (AT) atzina par vainīgu krāpšanā un dokumentu viltošanā apsūdzēto bijušā AS "Parex banka" prezidenta Valērija Kargina šķirto sievu Tatjanu Karginu un viņas māti Elvīru Iņušovu.

Abām apelācijas instances tiesa piesprieda naudas sodus.

Kā toreiz informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, Karginai AT piesprieda naudas sodu 80 minimālo mēnešalgu jeb 16 000 latu apmērā, konfiscējot viņai piederošos arestētos naudas līdzekļus kādreizējās "Parex bankas" norēķinu kontā.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu