Latviešu dziedātāja gatava iekarot Londonu (10)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Annijas Putniņas personīgais arhīvs / Facebook.com

Skaistās balss īpašniece dziedātāja Annija Putniņa veiksmīgi nokārtojusi iestājeksāmenus Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, lai gadu maģistra programmā apgūtu mūziklu dziedāšanas mākslu. Jau augustā Annija dosies uz Londonu, lai mēnesi aprastu ar dzīvi šajā pilsētā.

Annija atzīst, ka viņa nav pirmā Latvijas pārstāve, kas iestājusies šajā prestižajā augstskolā: «Zinu, ka pirms manis te ir mācījies dziedātājs Juris Vizbulis, akordeoniste Ksenija Sidorova, pianists Reinis Zariņš, kurš tagad dzīvo un strādā Lielbritānijā, un galu galā - arī mūsu Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents Karels Marks Šišons... Bet dziedātāji acīmredzot vairāku iemeslu dēļ esam tikai divi.»

Annija Putniņa Londonas metro
Annija Putniņa Londonas metro Foto: Annijas Putniņas personīgais arhīvs / Facebook.com

Tagad ar gandarījumu Annija atminas, ka eksāmenus izdevies nokārtot patiešām labi, lai gan sākumā viņa nav cerējusi, ka izdosies iekļūt augstskolā. «Tur ir ne tikai ļoti augstas vokālās, bet arī valodas prasības, arī artistiskums nenāk par ļaunu,» stāsta dziedātāja, kura pieredzi mūziklu jomā guvusi jau Latvijā, piedaloties «Vestsaidas stāstā» un pirms dažiem gadiem arī «Les Miserables» («Nožēlojamie») iestudējumā Ķīpsalā.

«Man mūzikli ir ļoti tuva joma, un Latvijā ir iznācis piedalīties vairākos mūziklos. Taču tagad tas šķiet par maz, tādēļ gribas vairāk,» Annija smejas, skaidrojot, kādēļ izvēlējusies Londonu, atklājot - sākumā viņa domājusi arī par mācīšanos Brodvejā. «Ja grib mācīties maģistros, ir tikai šīs divas iespējas. Taču Amerika un Brodvejs man šķita par tālu un par nezināmu. Londona tomēr šķiet pazīstamāka.»

Gatavojoties mācībām, Annija labāk apguvusi angļu valodu un vairākkārt lidojusi uz Londonu ciemos pie draugiem ar mērķi iepazīt šo pilsētu, kurā viņai gadu būs jādzīvo un jāmācās. «Gāju gan uz akadēmijas rīkotajām atvērto durvju dienām, gan meistarklasēm, gan pie mūziklu trenera, kurš pašlaik strādā pie lielāko mūziku iestudēšanas teātros,» saka Annija, kura iepazinusi arī pilsētas piedāvātās izklaides iespējas. Īpaši viņai patīkot Kemdentauna - rajons, kurā dzīvoja dziedātāja Eimija Vainhausa.

«Tā ir īsta bohēmistu dzīvesvieta! Un man ļoti patīk Londonas aktīvais dzīvesveids - nav jāgaida līdz piektdienai, lai kaut kur aizietu: uz teātri, dejām, mūzikliem, ir salsas vakari un daudz kas cits. Žēl vienīgi, ka tas viss ir tik dārgs. Jācer, ka pēc karalienes Dimanta jubilejas un Olimpiādes viss nomierināsies un dzīve atgriezīsies savās sliedēs,» smaida dziedātāja.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu